Subscriu-te

En marxa el Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2016

Orgues 2016.indd

El 4 de setembre passat va començar la 18a edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2016 que organitza l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida des del 1999, amb direcció artística de l’organista Miquel González i el suport de la Regidoria de Cultura dels ajuntaments participants, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida, del Departament de Cultura i d’altres entitats del territori.

L’organista Miquel González
L’organista Miquel González

El Festival, que esdevé tot un referent del panorama musical de les terres lleidatanes, així com de Catalunya i la resta de l’Estat, presenta enguany quinze concerts d’orgue interpretats per músics de Catalunya, Espanya, Itàlia i el Japó amb una brillant trajectòria musical, els quals faran descobrir la immensa capacitat musical que posseeix el considerat rei dels instruments. Aquest any es podrà gaudir de les interpretacions dels organistes Olga Farrando, Izumi Kando, Miquel González, Olimpio Medori, Arnau Farré, Nicoló Sari, Augusto Belau, P. Jordi-Agustí Piqué, Arturo Barba i Pablo Márquez.

Les novetats principals d’aquesta edició són la incorporació de veu solista i cor i la inclusió d’altres instruments (actuals o moderns i rèpliques històriques d’instruments de corda del Renaixement i el Barroc). També per primera vegada el cicle incorpora la poesia en alguns dels seus concerts i se suma així a la celebració de l’Any Llull amb una lectura poètica de clàssics catalans. Així doncs, hi col·laboren els cantants Maria Josep Rúbies, Soledad Cardoso, Lluís Sintes, Yasmine Müeller, Carles Prat i Marta Infante. També hi intervindran la rapsoda Anna Maluquer, i Santi Miret amb rèpliques històriques d’instruments de corda del Renaixement i Barroc, i La Companyia Musical, que dirigeix Josep Cabré.

El Festival va començar diumenge passat al santuari de Núria, a Queralbs, i continuarà aquest diumenge a Verdú (11 de setembre), Cervera (18 de setembre), Tremp (25 de setembre), Os de Balaguer (9 d’octubre), la Pobla de Segur (9 d’octubre), Lleida (12 i 14 d’octubre), Tàrrega (16 d’octubre), Talarn (6 de novembre), les Borges Blanques i Torres de Segre (20 de novembre), la Seu d’Urgell (4 de desembre), Puigcerdà (8 de desembre) i Viella (29 de desembre). Tots els concerts són d’entrada gratuïta.

Més informació en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter