Subscriu-te

Estrena de l’espectacle líric ‘Per tu ploro’ amb Lluís Sintes

© Miky Pons Herrero

El dia 22 de novembre s’estrena al Teatre Gaudí Barcelona (carrer de Sant Antoni Maria Claret, 120) Per tu ploro, un recital teatralitzat de velles cançons catalanes –de les quals a partir de la mateixa lletra s’ha creat un fil argumental–, protagonitzat pel baríton Lluís Sintes. La proposta pretén el rescat dels cants dels nostres avis, de la música tradicional i l’amor a la terra, amb la voluntat de retre un homenatge als nostres avantpassats per mitjà d’aquest repertori que sabem heretat dels besavis i que encara està vigent.

Així, l’espectacle inclou: Llengua (poema de Lluís Sintes), La puntaire (lletra de J. M. Bello i música de Ll. Badosa), La cançó de mestre Jan (lletra de F. Pelagi i música de J. Altisent), Cançó de taverna (lletra i música d’Apel·les Mestres), La font de l’albera (lletra de Violet i Pons i música d’E. Morera), Minuet (lletra i música d’A. Mestres), Confidència (lletra i música d’A. Mestres), Romança sense paraules (lletra de J. Maragall i música de J. Vilà Miró), Estel del dematí (lletra de J .M. Sagarra, i música d’E. Morera), Clavell del balcó (lletra de J. M. Sagarra, i música d’E. Morera), Dimecres de Cendra (lletra de J. Maragall i música de J. Vilà Miró), La cardina encara salta (lletra de J. Serracant i música de V. Bou), Cançó de traginers (lletra de J. M. Sagarra i música de F. Longàs), Per tu (lletra i música de Deseado Mercadal), La font (lletra de J. M. Sagarra i música d’E. Morera), Cançó de lladre (popular, harmonitzada per J. Vilà Miró), Per tu ploro (lletra de J. Maragall i música de Pep Ventura) i Llengua (lletra de Lluís Sintes i música de Francesc Salse).

En Per tu ploro, Lluís Sintes sorprèn amb aquesta aposta d’acostament al format de teatre alternatiu; el seu “recital dramatitzat” en un entorn íntim i minimalista ve a ser, a més d’una reivindicació de la cultura pròpia, una recuperació del nostre patrimoni musical, tot amanit en un entorn argumental que no deixarà indiferent ningú.

La dramatúrgia i direcció escènica és a càrrec d’Eles Alavedra, i hi intervenen dos pianistes (alternant-se), Pau Damià Riera i Josep García. L’espectacle serà a la cartellera durant dos mesos, des del 22 de novembre fins a l’11 de gener de 2012, tots els dimarts i dimecres a les 20.45 h.

Descarregar PDF

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@MatheuSoprano i @vespresdarnadi van protagonitzar l'últim concert d'@espurnesbarroqs: "L’audició va esdevenir un homenatge a Josep Dolcet, que n’estava escrivint les notes al programa quan va morir", diu la crítica d' @alberttorrens2. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/final-de-festa-despurnes-barroques-a-manresa/

El pianista Nelson Goerner debutarà a les comarques gironines a l'11è Festival de Cervià de Ter, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de setembre i en el qual interpretarà la suite 'Iberia' d'Albéniz al costat d'obres de Chopin i Schubert. @ibercamera (Foto: Marco Borggreve)

2

La temporada 2021-22 serà la desena de l' @orquestraOCM al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Martí E. Berenguer) http://www.revistamusical.cat/lorquestra-simfonica-camera-musicae-presenta-la-seva-10a-temporada-2021-22-al-palau-de-la-musica-catalana/

L'@OrquestraOBC ofereix un concert extraordinari, gratuït i exclusiu pels seus abonats el proper 25 de juny a @auditoribcn. Hi participarà com a solista el violinista Sergei Dogadin i estarà dirigit per Juanjo Mena. El programa serà monogràfic amb obres de Txaikovski.

Segueix-nos a Twitter