Subscriu-te

Estrena de l’obra de Miquel Oliu guanyadora del Premi Reina Sofia de Composició

Miquel Oliu
Miquel Oliu

Avui dijous, 15 d’octubre, s’estrena a Madrid Alegorías de otoño de Miquel Oliu, obra guanyadora del 32è Premi Reina Sofia de Composició Musical, convocat per la Fundació de Música Ferrer Salat, en un concert al Teatro Monumental de la capital de l’Estat (20 h), a càrrec de l’Orquesta Sinfónica de RTVE, sota la direcció de Carlos Kalmar. El programa del concert inclou obres de Brahms i Ravel. El 32è Premi Reina Sofia de Composició Musical (2014) va ser fallat el 28 de febrer passat per un jurat presidit per Hilda Paredes i format per James Clarke, Joan Magrané, Francisco Coll i Jesús Rueda.

Miquel Oliu Nieto (Barcelona, 1973) va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Antoni Beses i a Anvers amb el pianista i pedagog Frédéric Gevers; també ha rebut consells de Josep Maria Colom, Michel Béroff i Pascal Devoyon, entre d’altres. Va estudiar composició al Conservatori Superior de Música d’Aragó sota la direcció d’Agustí Charles; també ha rebut el mestratge de Ramon Humet, així com consells de Josep Soler, Benet Casablancas i Sofia Gubaidulina. El seu catàleg com a compositor inclou obres per a instruments solistes, per a conjunts de cambra i orquestra. Actualment, de manera paral·lela a la seva faceta compositiva, també imparteix docència com a professor de piano a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

La Fundació de Música Ferrer Salat va ser creada a Barcelona l’any 1982 per Carles Ferrer Salat. El seu objectiu inicial era impulsar i divulgar la música clàssica contemporània, tot concentrant les activitats en el Premi Reina Sofía de Composició Musical, guardó consolidat a nivell internacional. Amb la nova presidència de Sergi Ferrer-Salat s’ha ampliat l’activitat de la Fundació en col·laboració amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona des del 2007 i es concedeixen les beques de música Joves Promeses per a estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona des del 2010.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter