Subscriu-te

Robert King va inaugurar la temporada 2015-16 de l’Orquestra de Cambra de Granollers

Robert King dirigint l’OCGr el diumenge 4 d’octubre passat, en el primer concert de la temporada. © www.facebook.com/orquestradecambradegranollers
Robert King dirigint l’OCGr el diumenge 4 d’octubre passat, en el primer concert de la temporada. © www.facebook.com/orquestradecambradegranollers

La formació també compta amb l’oboista Hansjörg Schellenberger i el flautista Claudi Arimany com a convidats destacats.

El director Robert King va ser el convidat de luxe del primer concert de la temporada 2015-16 de l’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), el 4 d’octubre passat, amb un programa que va incloure l’obertura d’Idomeneo, rei de Creta i la Simfonia núm. 34, en Do major, KV 338 de Mozart, i també la Simfonia núm. 3, en Mi bemoll major, op. 55, “Heroica” de Beethoven. Aquesta és la segona col·laboració amb Robert King; el director anglès va dirigir l’OCGr el 17 de març de 2013 amb la Simfonia Júpiter de Mozart i la Missa Nelson de Haydn.

La temporada 2015-16 (amb un total de cinc concerts, sempre en diumenge, a les 19 h) continuarà amb el Concert de Nadal, juntament amb el grup coral In Crescendo, que s’oferirà en dues sessions, els dies 19 i 20 de desembre (i dia 27 a l’Atrium de Viladecans). Ambdues formacions s’han unit per crear un concert únic en el qual es combinaran els grans èxits del grup vocal, amb nous arranjaments per a orquestra de cambra, i nou repertori que inclourà estàndards de tots els temps i cançons nadalenques.

Hansjörg Schellenberger. © Gerhard Winkler
Hansjörg Schellenberger. © Gerhard Winkler

El dia 31 de gener de 2016 l’OCGr rebrà un convidat molt especial, l’oboista Hansjörg Schellenberger, un dels millors intèrprets del seu instrument a nivell internacional, que dirigirà l’orquestra i interpretarà el Concert per a oboè i orquestra TrV 292 de Richard Strauss; completaran el programa la Petita Simfonia per a vents de Gounod i la Simfonia núm. 4, en Do menor, “Tràgica” de Schubert.

El 13 de març, el Cor Infantil Amics de la Unió i l’OCGr s’uniran un cop més per a l’estrena mundial de l’òpera familiar Alícia en el País de les Meravelles, encàrrec fet al compositor Joan Vidal, amb lletra i llibret de David Pintó. El binomi entre el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i l’Orquestra de Cambra de Granollers sempre ha estat relacionat amb produccions de gran qualitat.

Finalment, la temporada es clourà el 15 d’abril amb la presència del flautista local i internacional Claudi Arimany per interpretar el Concert núm. 1 en Sol major per a flauta i orquestra de Mozart. El programa, sota la direcció del titular de l’OCGr, Corrado Bolsi, es completarà amb la Simfonia en Re major, W.C 27 de J. Ch. Bach i la Simfonia núm. 7 de Beethoven; aquest concert comptarà amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Granollers. L’orquestra també continua impulsant el projecte Musicànim a l’Hospital de Granollers, les sessions escolars dels concerts de l’orquestra i els concerts familiars, que tindran lloc el mateix dia que el concert d’adults, però a les 17.30 h.

L’OCGr és l’orquestra resident del Teatre Auditori de Granollers des de la inauguració, el gener de 2002, i està vinculada estretament a les institucions de la ciutat. Amb una plantilla flexible que li permet abordar estils i repertoris molt diversos, la seva versatilitat facilita la interpretació de programes de música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa, fins a música dels segles XX i XXI. L’OCGr, impulsada en la seva fundació pel clarinetista, pedagog i divulgador musical Carles Riera (1956-2009), aposta per produccions que sumin diferents manifestacions artístiques; en aquest sentit, l’OCGr ha col·laborat en espectacles teatrals, de circ, titelles, musicals, fusions de música rock, electrònica i acústica, òperes, etc. i amb actors i directors del món del teatre. Des de la seva creació fins al 2011, en va ser director titular Francesc Guillen; des de la temporada 2012-13 és el violinista Corrado Bolsi qui assumeix la titularitat.

Presentació als mitjans de comunicació de la temporada de concerts 2015-16 de l’OCGr. D’esquerra a dreta: Josep Marquès, Josep Mayoral, Corrado Bolsi i Robert King
Presentació als mitjans de comunicació de la temporada de concerts 2015-16 de l’OCGr. D’esquerra a dreta: Josep Marquès, Josep Mayoral, Corrado Bolsi i Robert King

La temporada es va presentar el dia 1 d’octubre i va comptar amb la presència de Robert King; Josep Marquès, president de la Fundació de l’Orquestra de Cambra de Granollers; Corrado Bolsi, director de l’OCGr, i Josep Mayoral, alcalde de Granollers. Mayoral va destacar que “som davant d’una molt bona temporada de l’orquestra”, una temporada que es defineix per la capacitat d’assumir riscos, “experimentant amb nous músics i integrant els alumnes de l’Escola de Música als concerts”; la vocació per la identitat, “a través de la relació amb les escoles, la ciutat, l’hospital…”; la vocació internacional, “portant a Granollers músics de la categoria de Robert King o Schellenberger”; la vocació d’innovar, “buscant noves mirades per adaptarse a la realitat del moment”, i, per últim, l’ambició: “l’orquestra no es conforma mai, vol seguir creixent dia rere dia i millorar, no només tècnicament, sinó també en la relació amb el públic”. Més informació a www.ocgr.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter