Subscriu-te

Gilles Colliard, nou director de l’Orquestra Barroca de Barcelona

L’Orquestra Barroca de Barcelona, amb Gilles Colliard al centre. © L’SèP
L’Orquestra Barroca de Barcelona, amb Gilles Colliard al centre. © L’SèP

Fundada l’any 2010 per iniciativa d’Adolf Gassol, l’Orquestra Barroca de Barcelona (OBB) fa un pas més vers la seva consolidació amb la presentació del nou director artístic, el violinista suís Gilles Colliard.

Violinista, director d’orquestra, compositor i pedagog, Gilles Colliard (Ginebra, 1967) determinarà la nova línia artística de l’Orquestra Barroca de Barcelona, creada amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII i que està integrada, principalment, per músics fincats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època. Colliard porta a terme una intensa activitat musical, amb concerts arreu d’Europa, tant fent de solista com de director, acompanyant músics de la categoria de Natalia Gutman, Gauthier Capuçon, Christophe Coin o Ophélie Gaillard. És director de l’Orquestra de Cambra de Tolosa de Llenguadoc, ciutat on desenvolupa una intensa tasca com a pedagog.

Sota l’impuls del nou director artístic, l’OBB té rellevants projectes, dels quals destaca l’enregistrament de Les quatre estacions de Vivaldi en un disc que serà distribuït per Harmonia Mundi i que es presentarà a Barcelona el proper 8 de desembre a l’Auditori AXA de L’illa Diagonal. Precisament en aquest auditori de l’avinguda de la Diagonal de Barcelona, l’OBB farà un petit cicle de concerts de música barroca al llarg del 2016: el 27 de febrer amb música de Purcell, Händel i Boyce; el 23 de març amb l’Stabat Mater de Pergolesi i Vivaldi, i el 22 de maig amb música de Vivaldi i Scarlatti amb el violoncel·lista Christophe Coin com a solista convidat . El 9 d’abril, excepcionalment al Teatre de Sarrià, la violagambista Anne Gaurier col·laborarà amb ells en un concert amb música de Marais i Telemann.

Gilles Colliard. © L’SèP
Gilles Colliard. © L’SèP

A aquestes actuacions, cal sumar-hi altres projectes, com el concert que el 29 de novembre la formació oferirà en el Festival Internacional de Thonon les Bains (França) i d’altres, com el futur enregistrament d’un disc dedicat a la música de Leclair, i la participació en propers concerts durant el 2016 al Zénith de París i al teatre d’Evian. A més, com a mostra del seu compromís de col·laborar amb artistes de diferents disciplines i horitzons, l’Orquestra Barroca de Barcelona participarà en la creació del ballet Leclair, el virtuós assassinat, l’estrena del qual està prevista el 2016 a Lió.

L’Orquestra Barroca de Barcelona és la formació en què s’ha fixat el prestigiós violinista suís Gilles Colliard per tal de dur a terme un projecte de llarg recorregut en què pugui crear un so i un discurs propis i, per a això, compta amb un sòlid grup de músics especialistes en música barroca –catalans o residents a Barcelona i alguns d’ells formats a l’ESMUC– que, de moment, s’han compromès amb il·lusió amb l’orquestra, tot i no tenir cap remuneració ni cap suport econòmic de les institucions públiques ni de mecenes.

Descarregar PDF

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter