Subscriu-te

Grans Concerts Vic 2017: la dona com a fil conductor

Ainhoa Arteta
Ainhoa Arteta

L’Atlàntida de Vic ha presentat Grans Concerts Vic 2017 –setena temporada–, que tindrà lloc entre el 29 de setembre i el 16 de desembre. Una programació amb la dona com a fil conductor, ja que inclou una majoria de propostes protagonitzades per artistes destacades de l’àmbit internacional.

La temporada s’inaugura el 29 de setembre: la soprano basca Ainhoa Arteta interpretarà els Quatre últims lieder d’Strauss acompanyada per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae sota la direcció del seu titular, Tomàs Grau. El programa inclou l’obertura Egmont de Beethoven i la Simfonia núm. 2 de Robert Schumann.

El segon concert, el 15 d’octubre, amb un programa coral, és protagonitzat pel Projecte Fònics, que dirigit per Lluís Vilamajó reuneix cantants d’arreu del món per constituir en cada projecte una proposta vocal única. L’osonenca Maria Mauri serà l’acompanyant al piano en un programa que començarà en el Romanticisme i s’anirà desplaçant per altres èpoques històriques, tot convidant-nos a dibuixar emocions que les paraules no poden capturar.

Elisso Virsaladze
Elisso Virsaladze

La pianista georgiana Elisso Virsaladze oferirà un recital únic a Catalunya l’1 de novembre. La pianista de Geòrgia és una de les grans referències internacionals, tant en el camp de la interpretació, amb una dilatada trajectòria de concerts a les principals sales del món, com en el de la pedagogia, amb les classes que imparteix regularment als conservatoris de Moscou i de Munic. El programa que interpretarà a Vic inclou el Rondó en La menor, KV 511 i la Sonata núm. 5, KV 283 de W. A. Mozart, la Sonata núm. 2, op. 14 de Serguei Prokófiev i el Carnaval de Robert Schumann.

El 12 de novembre serà el torn del Cecilia String Quartet, formació de corda canadenca format només amb dones que, després d’haver entusiasmat el públic i la premsa de la Konzerthaus de Berlín, el Concertgebouw d’Amsterdam o el Wigmore Hall de Londres, es presenta a Catalunya amb un programa d’obres de Beethoven, Mendelssohn i de la compositora canadenca Nicole Lizée, que forma part del Celebrating Canadian Women in Music.

Mayte Martín
Mayte Martín

Per últim, la cantautora catalana Mayte Martín presentarà en concert el 16 de desembre el seu últim treball discogràfic acompanyada del Quartet Qvixote i els músics Ximo Clemente (contrabaix), Pau Figueres (guitarra) i Arnau Figueres (percussions). El nou projecte, Tempo rubato, amb arranjaments de Joan Albert Amargós, està basat en temes propis i és el treball més íntim i personal de la cantant. Un registre sonor d’emocions que ha anat gestant durant vint anys.

El cicle de grans concerts de L’Atlàntida de Vic segueix oferint xerrades divulgatives a càrrec de diverses personalitats del món cultural abans dels concerts. Les entrades dels concerts tenen un preu entre 18 i 36 euros.

En el marc de la presentació de la programació es va fer balanç de les cinc primeres edicions de l’Aula de Música Puig-Porret, que cada estiu arriba a L’Atlàntida gràcies al suport de la Fundació Puig-Porret i que incorpora tres projectes independents: el Premi Puig-Porret, el Curs d’Estiu de Piano i el cicle Vespres d’Estiu a L’Atlàntida. Al final de la roda de premsa, la soprano Judit Muñoz, acompanyada per Jordi Matas al piano, va oferir una breu interpretació musical. Aquests dos intèrprets van actuar al cicle Vespres d’Estiu de L’Atlàntida l’1 de juliol passat. Al llarg de les cinc primeres edicions de l’Aula de Música Puig-Porret, 26 alumnes de l’EMVIC han estat premiats amb el Premi Puig-Porret, més de 150 alumnes han assistit als cursos d’estiu de piano i s’han programat cinc edicions del cicle Vespres d’Estiu.

Més informació i venda d’entrades i abonaments en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter