Subscriu-te

Guanyadors del Concurs Mirna Lacambra per accedir al Curs de Professionalització de l’Escola d’Òpera de Sabadell

 

escola_opera_sabadell

El Concurs Mirna Lacambra 2015, per accedir de manera gratuïta al 19è Curs de Professionalització per a Joves Cantants d’Òpera de l’Escola d’Òpera de Sabadell, va tenir lloc entre els dies 10 i 12 de juny al Teatre Principal de Sabadell i hi van participar 30 aspirants procedents de diferents comunitats autònomes i d’un nivell molt alt pel que fa a qualitat de veus i tècnica vocal. Les proves d’engany van ser destinades a cobrir els diferents rols de Le nozze di Figaro de Mozart.

El jurat del Concurs va estar format per Mirna Lacambra (presidenta), Daniel Martínez Gil de Tejada (director d’orquestra), Enric Serra (cantant), Francesca Roig (professora de cant) i Miquel Górriz (actor i director d’escena).

Els guanyadors en els respectius papers van ser: Javier Landete (Figaro), Irene Mas –cantant del Cor Jove de l’Orfeó Català– (Susanna), Marta de Andrés (comtessa), Carles Pachón (comte), Laura Brasó (Cherubino), Sinho Kim (Don Bartolo), Sara Bañeras (Marcellina), Pablo Martínez (Don Basilio), Alba Boix (Barbarina) i Xavier Casademont (Antonio). Tots ells començaran el curs el proper dia 1 de setembre i el finalitzaran el 29 d’octubre amb la representació de Le nozze di Figaro de Mozart al Teatre La Faràndula de Sabadell, amb el muntatge professional d’Òpera a Catalunya.

Els professors del curs seran: Roger Alier, Daniel Martínez Gil de Tejada, Francesca Roig, Pau Monterde, Miquel Górriz, Jordi Vilà, Roberta Alibrandi, Marta Pujol, Andrea Álvarez i Anna Crexells, els quals impartiran les matèries d’interpretació musical, estil mozartià, dicció i fraseig, perfeccionament de l’idioma, interpretació escènica, expressió corporal i entorn històric.

L’Escola d’Òpera de Sabadell, dirigida per Mirna Lacambra, és una iniciativa fonamental per propiciar el salt de les joves veus a la professionalització. I hi han passat cantants que actualment estan desenvolupant carrera internacional.

Descarregar PDF

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter