Subscriu-te

Daniel Martínez Gil de Tejada guanya la 1a edició del Concurs de Direcció d’Òpera de Constanta, a Romania

Daniel Martínez Gil de Tejada. © Cedida
Daniel Martínez Gil de Tejada. © Cedida

El director valencià Daniel Martínez Gil de Tejada, col·laborador habitual dels cors d’Amics de l’Òpera de Sabadell, va resultar guanyador de la primera edició del Concurs de Direcció d’Òpera de Constanta (Black Sea Opera Conducting Competition), a Romania, que va tenir lloc entre els dies 24 i 31 de maig passat al Teatre Oleg Danovski (Teatre de l’Òpera i Dansa Nacionals de Constanta). El primer premi consisteix en una recompensa econòmica de 2.000 euros i dirigir una òpera al Teatre de l’Òpera de Constanta el 2016.

En aquesta primera edició van ser seleccionats per competir dinou directors d’arreu del món (el Japó, la Xina, els Estats Units, Corea del Sud, Rússia, França, Mèxic… i l’Estat espanyol), els quals van haver de superar dues fases per arribar a la final. En la prova eliminatòria, Daniel Martínez Gil de Tejada va haver de dirigir el duet d’Adina i Dulcamara de L’elisir d’amore de Donizetti en un assaig amb piano i posteriorment amb orquestra; aquest duet va ser assignat per sorteig. En la prova semifinal, en la qual concursaven deu directors, s’havia de dirigir amb cantants i orquestra el recitatiu de Tamino i Sprecher de Die Zauberflöte o bé una ària de Mozart; per sorteig, Daniel Martínez Gil de Tejada va dirigir l’ària del comte de Le nozze di Figaro. En la prova final, hi van concursar sis directors i consistí en l’assaig del tercer acte de Rigoletto amb solistes i orquestra.

El jurat va ser format per Vittorio Parisi, director d’orquestra i professor de direcció d’orquestra del Conservatori Giuseppe Verdi de Milà; Vincenzo de Vivo, director artístic de l’Accademia di Arte Lírico d’Osimo i exdirector artístic de les òperes de Roma, Bolonya i Nàpols; Daniela Vladescu, cantant i directora artística de l’Òpera de Constanta; Radu Ciorei, un dels directors d’orquestra més coneguts de Romania i director principal de l’Òpera de Constanta, i Marian Mitea, director i compositor belga. El concurs és organitzat per l’associació Thalassa Film & Music, amb la col·laboració del Teatre de l’Òpera i Dansa Nacionals de Constanta. L’associació Thalassa Film & Music també organitza el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra Black Sea, del qual es farà la quarta edició entre els dies 15 i 20 del proper mes de setembre.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter