Subscriu-te

Ibercamera presenta la ‘Passió segons sant Joan’ amb el Cor de Nens de Windsbach a Girona i Barcelona

El Cor de Nens de Windsbach
El Cor de Nens de Windsbach

El diumenge, 7 d’abril, a Girona (Auditori, 19 h) i el proper dilluns, 8 d’abril, a Barcelona (Palau de la Música, 20.30 h), el cicle Ibercamera presenta la Passió segons sant Joan de Bach amb el Cor de Nens de Windsbach i la Deutsche Kammervirtuosen Berlin, dirigits per Martin Lehmann; hi intervindran com a solistes vocals, la soprano Jutta Böhnert, la mezzosoprano Rebecca Martin, el tenor Markus Schäfer i els baixos Thomas Laske i Rudolf Rosen.

El Cor de Nens de Windsbach és actualment un dels cors infantils més importants d’Alemanya. Tot i que el seu repertori abasta del Renaixement fins a la música contemporània, s’ha especialitzat en el repertori sacre, tant d’obres a cappella com grans oratoris de Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn o Brahms. Martin Lehmann n’és el director, que continua la tasca del seu antecessor, Kral-Friedrich Beringer, tot refermant la síntesi de musicalitat, precisió i puresa de so que han donat al cor el reconeixement internacional i la seva col·laboració regular amb les grans orquestres alemanyes i en diversos festivals, així com la realització de gires internacionals, enregistraments i produccions als mitjans de comunicació. Amb aquest concert, Martin Lehmann debuta a temporada d’Ibercamera.

El concert a Girona estarà dedicat a la memòria de l’activista i intel·lectual Josep Maria Corredor i Pomés, nascut a Girona ara fa cent anys. La seva estreta relació d’amistat i fidelitat amb Pau Casals va permetre que el 1950 tingués lloc, a Prada de Conflent, un festival dedicat íntegrament a la música de Bach; aquest festival va ser l’embrió del futur Festival Pau Casals, que ja compta amb 60 edicions.

Aquesta serà la cinquena vegada que el Cor de Nens de Windsbach actua a la temporada d’Ibercamera de Barcelona. La primera actuació va ser el 25 d’octubre de 2005 en un concert amb obres de Bach i el Requiem de Mozart; posteriorment va actuar l’11 de març de 2008 (Passió segons sant Mateu de Bach), el 16 març de 2010 amb obres de Vivaldi (Gloria), Bach (Cantata BWV 27) i Mozart (Missa de la coronació), i el 14 d’abril també de 2010 amb Un rèquiem alemany de Brahms.

Per la seva banda, la formació instrumental Deutsche Kammervirtuosen Berlin va ser creada per un grup de solistes de l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, i es va especialitzar en la interpretació de música antiga amb instruments moderns però sense renunciar ni a l’articulació diàfana, ni a l’energia i ni als contrastos marcats. Han enregistrat obres de Bach i Händel i tenen una relació molt estreta i productiva amb el Cor de Nens de Windsbach i el seu director, Martin Lehmann. Aquesta serà la quarta vegada que actuaran a la temporada d’Ibercamera; les anteriors van ser també amb el Cor de Nens de Windsbach. Per a més informació: www.ibercamera.com.

Descarregar PDF

És a punt d'arrencar la 47a edició de les Nits Musicals a Palau-solità i Plegamans: dos concerts de música de cambra amb Stentor Brass i el @CosmosQuartet, els propers diumenges a les 19 h, a l'església de Santa Maria de Palau-solità.

Necessites més motius per venir a la caravana #iQUIOSC a @LaSetmana?👇
🙌 Subscriu-te a les revistes al 50%
📲 3 mesos de prova de la tarifa plana @iQuiosc
🎙 Activitats:
↪ Revistes a Gogó! · @JuditMartinD
↪ Fotografies d'estiu d'una cartera · Crisspeta
http://lesrevistes.cat/index.php/noticies/109-iquiosc-la-setmana-2021

Estrenes i viatges internacionals, entre els projectes recuperats aquesta temporada pels cors del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: @quimroser) http://www.revistamusical.cat/els-cors-de-lorfeo-catala-i-el-cor-de-cambra-del-palau-reprenen-lactivitat-amb-estrenes-destacades-i-projectes-posposats-per-la-pandemia/

El Festival de Jazz de Barcelona concedeix la seva Medalla d’Or a la Fundació Conservatori @liceu1837

Aquesta distinció ha estat atorgada a figures del més alt nivell internacional en la música jazzística.

Visca!!!

#SomLiceu #SomJazz

Més Informació: https://bit.ly/3kashUM

Segueix-nos a Twitter