Subscriu-te

Inici de les celebracions dels 50 anys de la Coral Cantiga

Coral Cantiga (foto extreta de www.lluisosdegracia.cat)

El 19 de novembre (La Salle de Gràcia, 20 h) té lloc el concert inaugural dels actes de celebració del 50è aniversari de la Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia (a Barcelona) amb la presència d’excantaires i exdirectors. I seguidament es durà a terme la inauguració de l’exposició commemorativa i la festa inaugural a la seu dels Lluïsos de Gràcia. A la primera part del concert s’interpreten obres de Victoria (Ave Maria), Purcell (Hear my prayer, O Lord), Rheinberger (“Kyrie”, de la Missa a doble cor), Pau Casals (O vos omnes), Álvarez (Lacrimosa), Rathbone (Absolon my son), Raimon/Oltra (Veles e vents), Bonet/Camps (Què volen aquesta gent?), Mas (El desembre congelat), Aragonès (La dama de Mallorca), Gasull (De segar) i Oltra (L’oreneta de Queralt), dirigit per Josep Prats. La segona part és dedicada a les obres que es van cantar al primer concert oficial de la Cantiga (el 22 de novembre de 1962): Pel maig que ve de Janequin, Tourdion (anònim del segle XVI), Ay triste que vengo de J. del Encina, Si el món es ple de gebre de Bach; a més de L’Empordà d’Enric Morera. Aquest part serà dirigida per Emilio de la Linde, Poire Vallvé, Eva Martínez i Josep Prats.

La celebració d’aquests 50 anys de vida continuarà durant el curs 2011-12 amb diferents concerts i gires, dels quals es poden destacar la interpretació del Rèquiem alemany de Brahms a L’Auditori (21 d’abril de 2012); una gira de concerts per Itàlia, de l’1 al 8 d’abril; la interpretació de La tonalitat de l’infinit, cantata poeticomusical de Feliu Gasull i Enric Casasses, el juliol del 2012 en diversos festivals d’estiu i al Grec 2012; i una producció amb el Salm 42 de F. Mendelssohn i la Missa en Do menor de W. A. Mozart al Palau de la Música Catalana, el 17 de novembre de 2012.

El mes de setembre de l’any 1961, als Lluïsos de Gràcia, Leo Massó –amb uns quants amics i socis del casa– va fundar la Coral Cantiga. La idea sorgia a partir d’una capella de veus masculines que aleshores hi havia al casal. Leo Massó havia tingut l’oportunitat de conèixer de prop i compartir en una gira l’experiència de la Coral Sant Jordi amb l’Oriol Martorell, i a partir d’aquest fet i amb la idea de seguir-ne el plantejament, va decidir crear un cor mixt amb una filosofia similar. El dia de Santa Cecília de 1961 oferia la primera audició (tres cançons) als Lluïsos de Gràcia, i un any més tard, el 22 de novembre de 1962, també dia de Santa Cecília, el seu primer concert complet al mateix casal. Des d’aleshores ha fet quasi un miler de concerts (a Catalunya, a la resta de l’Estat i a molts països d’Europa) i ha cantat centenars d’obres (populars, acadèmiques, oratoris, col·laboracions amb cantants, muntatges poeticomusicals) a les primeres sales i festivals del país, i diversos enregistraments en CD, i emissions per ràdio o televisió.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter