Subscriu-te

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió 2013

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió 2013 PORTADA bis

El Moviment Coral Català organitza per quart any consecutiu la Conferència sobre Cant Coral i Inclusió, que enguany se centrarà en els dificultats d’aprenentatge i les malalties mentals com són l’autisme, la dislèxia i d’altres. L’objectiu de la jornada és doble: d’una banda, oferir a mestres de música i directors de cors recursos i experiències de treball coral amb cantaires amb aquestes dificultats i, de l’altra, reivindicar el dret universal a cantar i el potencial integrador social del cant coral.

La jornada tindrà lloc al Centre Cívic Urgell-Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona (carrer del Comte d’Urgell, 145, metro L5: Hospital Clínic) aquest dissabte, 16 de març. L’acte començarà a les 9.45 h i és previst que acabi a les 19 h amb el concert de clausura a càrrec del grup els Cracs d’Andi.

Durant tot el dia es presentaran diverses experiències relacionades amb les dificultats d’aprenentatge i les malalties mentals. Al matí s’exposaran l’experiència i els recursos que s’utilitzen a l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat i a l’Escola de Música Musicant. També l’Associació Catalana de Dislèxia i la Federació Catalana d’Autisme i Asperger presentaran les seves iniciatives relacionades amb el cant coral i formaran els assistents en els diversos col·lectius que representen.

A la tarda es mostrarà el treball vocal de Deborah Brown amb nens amb autisme, la tasca de la Fundació Psico-Art (dansa amb persones amb síndrome de Down) i les experiències de cors amb el Cor de Sabadell, l’Aula de Música A Tempo, l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart, l’Escola d’Educació Xaloc i l’Associació Andi.

També hi haurà dues taules rodones. En la primera es debatrà la garantia del dret a cantar, l’expressió artística i el dret a la inclusió; i la segona serà la valoració de quatre anys de Cors amb Cor. Al llarg de tota la jornada hi haurà demostracions de corals i de grups artístics. Hi haurà l’assaig obert i el concert posterior de la Coral L’Avancet, la mostra de dansa de la Fundació Psico-Art i el concert de clausura dels Cracs d’Andi.

La Conferència sobre Cant Coral i Inclusió pretén donar visibilitat a la tasca que fan a Catalunya les entitats pel dret a cantar i la inclusió a través del cant coral. En edicions anteriors, la Conferència es va centrar en altres col·lectius en risc d’exclusió social: invidents (2010), immigrants (2011) i intergeneracionalitat i envelliment actiu (2012).

Més informació i inscripcions (gratuïtes) a: http://www.mcc.cat/events/ca_ES/2013/03/16/01/iv-conferencia-sobre-cant-coral-i-inclusio-dificultats-d-aprenentatge-i-malalties-mentals

Descarregar PDF

Onze joves músics participen enguany en aquesta proposta plenament consolidada del @palaumusicacat que és El Primer Palau. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/onze-joves-musics-debutaran-al-palau-de-la-musica-catalana-en-la-26a-edicio-del-cicle-el-primer-palau/

Quinze concerts a partir d'aquest dissabte 25 de setembre. És l'oferta de la nova temporada Simfònics al @palaumusicacat que avui ha presentat @OSValles. Més informació, al nostre web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/la-simfonica-del-valles-presenta-la-seva-26a-temporada-al-palau-de-la-musica-catalana/

Del 30 de setembre al 10 d'octubre tindrà lloc una nova edició de @festivalmixtur, que celebra un aniversari rodó. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/arriba-la-desena-edicio-del-festival-mixtur/

Si participes en el Voluntariat per la llengua, tens 3 mesos gratuïts de revistes digitals en català de l'@iQuiosc gràcies a @revistesAPPEC! Per exemple, podràs gaudir de la Revista Musical Catalana @RevistaMusCat!
ℹ️https://vxl.cat/node/196650
#vxlcat #QuanParlesFasMàgia @vxlcat

2
Segueix-nos a Twitter