Subscriu-te

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió 2013

IV Conferència sobre Cant Coral i Inclusió 2013 PORTADA bis

El Moviment Coral Català organitza per quart any consecutiu la Conferència sobre Cant Coral i Inclusió, que enguany se centrarà en els dificultats d’aprenentatge i les malalties mentals com són l’autisme, la dislèxia i d’altres. L’objectiu de la jornada és doble: d’una banda, oferir a mestres de música i directors de cors recursos i experiències de treball coral amb cantaires amb aquestes dificultats i, de l’altra, reivindicar el dret universal a cantar i el potencial integrador social del cant coral.

La jornada tindrà lloc al Centre Cívic Urgell-Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona (carrer del Comte d’Urgell, 145, metro L5: Hospital Clínic) aquest dissabte, 16 de març. L’acte començarà a les 9.45 h i és previst que acabi a les 19 h amb el concert de clausura a càrrec del grup els Cracs d’Andi.

Durant tot el dia es presentaran diverses experiències relacionades amb les dificultats d’aprenentatge i les malalties mentals. Al matí s’exposaran l’experiència i els recursos que s’utilitzen a l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat i a l’Escola de Música Musicant. També l’Associació Catalana de Dislèxia i la Federació Catalana d’Autisme i Asperger presentaran les seves iniciatives relacionades amb el cant coral i formaran els assistents en els diversos col·lectius que representen.

A la tarda es mostrarà el treball vocal de Deborah Brown amb nens amb autisme, la tasca de la Fundació Psico-Art (dansa amb persones amb síndrome de Down) i les experiències de cors amb el Cor de Sabadell, l’Aula de Música A Tempo, l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart, l’Escola d’Educació Xaloc i l’Associació Andi.

També hi haurà dues taules rodones. En la primera es debatrà la garantia del dret a cantar, l’expressió artística i el dret a la inclusió; i la segona serà la valoració de quatre anys de Cors amb Cor. Al llarg de tota la jornada hi haurà demostracions de corals i de grups artístics. Hi haurà l’assaig obert i el concert posterior de la Coral L’Avancet, la mostra de dansa de la Fundació Psico-Art i el concert de clausura dels Cracs d’Andi.

La Conferència sobre Cant Coral i Inclusió pretén donar visibilitat a la tasca que fan a Catalunya les entitats pel dret a cantar i la inclusió a través del cant coral. En edicions anteriors, la Conferència es va centrar en altres col·lectius en risc d’exclusió social: invidents (2010), immigrants (2011) i intergeneracionalitat i envelliment actiu (2012).

Més informació i inscripcions (gratuïtes) a: http://www.mcc.cat/events/ca_ES/2013/03/16/01/iv-conferencia-sobre-cant-coral-i-inclusio-dificultats-d-aprenentatge-i-malalties-mentals

Descarregar PDF

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter