Subscriu-te

Ja ha començat el Festival de Música Francesc Viñas de Moià

Katia Michel. © Estudi Carles Boix-Manresa
Katia Michel. © Estudi Carles Boix-Manresa

El flautista català de renom internacional Claudi Arimany va inaugurar dissabte passat la 33a edició del Festival Internacional de Música Francesc Viñas de Moià, organitzat per Joventuts Musicals de Moià i que acabarà el 10 de setembre. Amb aquest concert, Arimany, deixeble i hereu musical de Jean-Pierre Rampal, tornava al Festival acompanyat per l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic de Barcelona (ORCA).

El Festival de Moià també se suma a la commemoració del centenari de la mort d’Enric Granados amb dos recitals de piano, protagonitzats per Katia Michel, el 8 d’agost, i Daniel Ligorio, el 3 de setembre. Michel també oferirà en el seu concert obres de Schumann, mentre que Ligorio dedicarà el seu íntegrament a Granados amb les obres del compositor lleidatà que ha enregistrat recentment per al segell Warner Classics. Paral·lelament al Festival, un any més Ligorio impartirà un curs de piano que culminarà amb un concert final dels participants.

El 16 d’agost hi actuarà el Cor Giovinetto, grup vocal dirigit per Marc Font i format per joves del Berguedà que va ser finalista de la darrera edició del programa Oh happy day de TV3. El Cor oferirà un programa amb temes clàssics i moderns, un repertori que mostrarà la versalitat de la formació.

Sara Blanch. © ElVisorBCN-DaPonte
Sara Blanch. © ElVisorBCN-DaPonte

El Festival també acollirà l’actuació de la soprano Sara Blanch, en un recital el 17 d’agost, amb cançons i àries d’òpera, acompanyada al piano per Josep Buforn. La cantant nascuda a Darmós (Ribera d’Ebre) va obtenir diversos premis en el darrer Concurs de Cant Francesc Viñas i els seus compromisos professionals la situen en els escenaris operístics més destacats de l’Estat espanyol. Per la seva banda, el dia 20 d’agost hi actuarà l’orquestra formada per joves virtuosos d’arreu del món que participen a l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS).

Mantenint el compromís de formació de joves músics, el Festival inclou el Campus Musical del Moianès, de l’1 al 10 de setembre. Així, amb l’objectiu de fomentar la pràctica musical de conjunt, aquest any el Campus inclourà, a més del curs de piano impartit per Daniel Ligorio, l’Stage de Música de Cambra obert a instrumentistes de grau mitjà i superior i unes Colònies Musicals per als més petits, que combinaran la música i els jocs, i en què podran participar nens a partir de 7 anys que tinguin un mínim de coneixements musicals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

Segueix-nos a Twitter