Subscriu-te

Joaquim Garrigosa, nou director de L’Auditori

Poc més de tres setmanes després que Oriol Pérez Treviño presentés la dimissió com a director general de l’Auditori de Barcelona, els òrgans de govern de L’Auditori n’han escollit el substitut. Joaquim Garrigosa ha estat proposat pel comitè de selecció, integrat pel compositor Josep Maria Mestres Quadreny, el crític musical Jordi Maluquer, el periodista i programador musical Jordi Turtós, i la periodista i membre del Consell de la Cultura de Barcelona Eva Vila. En representació de les administracions consorciades, han participat en el procés de selecció el secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat, Xavier Solà, i el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.

L’anunci, que es va fer ahir al vespre, no especifica, però, quan es presentarà públicament un cop assumit el càrrec, ni quines són les seves directrius de cara a la programació de la propera temporada de L’Auditori, que, tanmateix, el seu antecessor hauria d’haver deixat gairebé enllestida.

Joaquim Garrigosa (Barcelona, 1955) és gerent del Patronat Municipal de Música de Vila-seca i director del Conservatori de Vila-seca des de l’any 1996. També és director artístic del Cicle Coral de L’Auditori i assessor de programació musical de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. És president de la Societat Catalana de Musicologia de l’Institut d’Estudis Catalans, president de l’Escola de Pedagogia Musical Mètode Ireneu Segarra i membre del Consell Editorial de la «Revista Musical Catalana». Anteriorment, Garrigosa va ser responsable d’Ensenyaments Musicals i Artístics al Departament d’Ensenyament de la Generalitat entre els anys 1993 i 1996, professor de llenguatge musical/harmonia i d’història de la música al Conservatori de Vila-seca entre el 1987 i el 1993 i director de l’Escola de Música de l’Orfeó Català (actualment Escola de Música del Palau) entre el 1975 i el 1986. Garrigosa és llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona i doctor en història per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi doctoral La notació musical a Catalunya fins al segle XIII.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter