Subscriu-te

El cor Lieder Càmera commemora l’aniversari de Manuel Oltra

 

© Josep Molina

El cor Lieder Camera, que dirigeix Xavier Pastrana, inicia la seva activitat de primavera commemorant el 90è aniversari del compositor Manuel Oltra amb tres concerts sota l’epígraf Mà de Mestre. El primer té lloc el dissabte 17 de març a Terrassa (Auditori Municipal, 20 h), amb les obres del mestre Oltra Amor mariner, Nadal, Romance (estrena) i Bestiari; completen el programa Capvespre i Confidència de Joaquim Serra i L’aire daurat de Ricard Lamote de Grignon. El concert es repetirà els dies 15 d’abril a Sabadell (església de la Puríssima, 18 h) i el 22 d’abril a Barcelona (Petit Palau, 18 h); aquest darrer concert forma part del Cicle Coral Orfeó Català. La «Revista Musical Catalana» (número 326, març-abril 2012), dedica la secció “L’empremta de…” a Manuel Oltra, a propòsit del seu 90è aniversari i d’aquest concert.

Els dies 1 i 9 d’abril Lieder Càmera presentarà l’altra proposta d’aquesta primavera, que se centrarà entorn de composicions de Tomás Luis de Victoria de i J. S. Bach. El primer concert serà a la basílica del monestir de Montserrat (21 h) i el segon a l’església de la Pietat de Vic (18 h).

D’altra banda, el dia 3 de juny Lieder Càmera interpretarà el Bestiari complet de Manuel Oltra (amb textos de Pere Quart) al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (19 h), concert que forma part del Maig Coral 2012, organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

El cor Lieder Càmera té com a director titular Xavier Pastrana, i Oriol Castanyer com a sotsdirector. Va ser fundat a Sabadell l’any 1990 per Josep Vila i Casañas, que en fou director titular i posteriorment artístic. Glòria Coma i Pedrals n’ha estat directora adjunta. Durant l’any 2010, amb motiu del 20è aniversari del cor, Lieder Càmera va engegar el projecte Cançónova: l’enregistrament d’un CD amb una selecció de cançons representatives de la Nova Cançó, les quals han estat harmonitzades pels músics de més prestigi del nostre país compromesos amb el cant coral.

Més informació a: www.corliedercamera.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter