Subscriu-te

Jordi Camell toca la integral per a piano de Pau Casals a París, tot constituint-ne la primera interpretació a França

Pau Casals. © Fundació Pau Casals
Pau Casals. © Fundació Pau Casals

Demà divendres, 28 de novembre (20.30 h), la Salle Cortot de París acull per primera vegada a França l’obra integral per a piano de Pau Casals, que interpretarà el pianista Jordi Camell.

A partir dels manuscrits inèdits conservats per la Fundació Pau Casals, el pianista Jordi Camell , cap del Departament de Música Clàssica i Contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya, va tocar per primera vegada aquestes composicions per a piano el 21 de juny de 2012 en un concert del 32è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.

Jordi Camell. © Romà Salvador
Jordi Camell. © Romà Salvador

També va revisar els manuscrits –sota la supervisió de Marta Casals, vídua del compositor– per a la primera edició, realitzada per l’Editorial Boileau de Barcelona, i va gravar totes les obres que componen aquesta integral en primícia mundial d’enregistrament, per a la discogràfica Columna Música. En el fullet que acompanya el CD, Jordi Camell va escriure: “Una música íntima, delicada i commovedora, el que contradiu la idea que es tractava d’un Casals impulsiu, entusiasta i ple de geni, amb un caràcter fort i dominant. Com si Casals, a través del piano, hagués trobat la pau, el descans i la introspecció que li va servir per equilibrar la seva agitada vida professional i personal.”

Molt unit a París, Pau Casals va fundar-hi el 1920 amb Jacques Thibaud i Alfred Cortot (els tres membres del cèlebre trio Cortot-Thibaud-Casals) la Sala de Concerts de l’École Normale de Musique, la Salle Cortot, que acollirà demà, 28 de novembre, a les 20.30 h, el concert de Jordi Camell. Aquest concert extraordinari forma part –amb el suport de l’Institut Ramon Llull– del programa d’activitats de l’associació de piano que ofereix temporades de música de cambra a la Salle Cortot, la Fundació Dosne-Thiers, a la Salle Gaveau i al Musée Jacquemart-André.

Les entrades, entre 25 i 16 euros, es poden adquirir a través de: www.autourdupiano.fr i Fnac: www.fnacspectacles.com. Més informació a: www.paucasals.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter