Subscriu-te

Oberta la convocatòria per participar en la 20a edició d’El Primer Palau    

Sara Cubarsi, guanyadora d'El Primer Palau 2013, en el concert de guanyadors el passat 20 de novembre de 2014. Foto: Antoni Bofill
Sara Cubarsi, guanyadora d’El Primer Palau 2013, en el concert de guanyadors el passat 20 de novembre de 2014. Foto: Antoni Bofill

 

Ja s’ha obert la convocatòria per participar en la 20a edició del cicle El Primer Palau. Una iniciativa de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana que té com a finalitat donar l’oportunitat als joves intèrprets de música clàssica de debutar en el marc prestigiós de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana.

El termini per presentar candidatures acaba el 8 de gener de 2015. Com és habitual, la convocatòria és oberta a instrumentistes de corda, teclat, vent o percussió, cantants, duos amb piano i grups de música de cambra constituïts, de nivell superior o graduats. Els sol·licitants hauran de ser de nacionalitat espanyola, o residents a l’Estat espanyol, nascuts a partir de l’any 1988, en el cas dels instrumentistes, o a partir de l’any 1985, en el cas dels cantants.

Paral·lelament a la celebració del cicle, es convoca el Premi El Primer Palau, que serà atorgat a un dels participants –individual o col·lectiu– per un jurat la composició del qual es donarà a conèixer oportunament. El Premi El Primer Palau és dotat amb 6.000 € i no podrà ser dividit. Si el jurat ho considera oportú, podrà concedir, a més, segons premis o accèssits per un import total de 6.000 €. L’emissora Catalunya Música també atorgarà, entre els intèrprets guardonats, un premi, que consistirà en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. I un jurat format per una representació de la crítica musical de Barcelona atorgarà així mateix el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 €, destinats a comprar material musical. La proclamació oficial del veredicte tindrà lloc en el concert extraordinari de clausura del cicle.

Els membres del Aëris Trio recollint el Premi El Primer Palau 2014 de mans del Cònsol general Hiroyuki Makiuchi.
Els membres del Aëris Trio recollint el Premi El Primer Palau 2014 de mans del Cònsol general Hiroyuki Makiuchi. Foto: Antoni Bofill

 

El passat dijous 20 de novembre va tenir lloc l’entrega de guardons de la darrera edició del concurs i el concert del guanyador de l’edició anterior, la violinista catalana Sara Cubarsi, premiada en la 18a edició del concurs, el 2013. Els guanyadors de l’edició núm. 19 d’aquest any 2014 són l’Aëris Trio, formació de vent, que van obtenir el Primer Premi oficial a més del premi que ofereix l’emissora Catalunya Música i el premi de la crítica. El violinista Xabier de Felipe i el pianista José María Villegas van obtenir dos segons premis ex aequo.

El cicle El Primer Palau ha premiat al llarg de la seva història artistes que després han protagonitzat trajectòries professionals reconegudes, com Javier Perianes, Juan de la Rubia, Daniel Ligorio, Cuarteto Quiroga, Pau Codina o Lluís Rodríguez Salvà, entre d’altres.

Podeu consultar les bases aquí.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter