Subscriu-te

Joventuts Musicals de Moià recupera el Festival Francesc Viñas

Katia Michel

El dissabte 7 de juliol comença la 29a edició del Festival Internacional Francesc Viñas de Moià, cita musical organitzada per Joventuts Musicals de Moià que l’any passat cedí el seu lloc al I Cicle d’Estiu Memorial Maria Vilardell Viñas. Enguany, doncs, es recupera el Festival de Música Francesc Viñas (FMFV) i es manté el Cicle Maria Vilardell (CMV); totes dues manifestacions musicals conviuran, l’una amb el piano com a protagonista –tal com va néixer l’any passat–, mentre que el veterà Festival amb un ampli predomini de la veu, en honor al tenor que li dóna nom, i que en aquesta edició permetrà escoltar novament el tenor Dalmau González. En total seran vuit concerts, tots a l’Auditori Sant Josep, a les 22 h.

Cronològicament, la cita musical a Moià comença dissabte 7 de juliol (CMV) amb l’actuació del joveníssim pianista de 10 anys Michael Andreas Haeringer. Després d’iniciar els estudis musicals a l’Escola Luthier d’Arts Musicals de Barcelona, els amplià amb Guennadi Dzubenko i des de l’octubre de 2010 fa estudis d’harmonia i teoria al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El seu currículum impressiona, i a hores d’ara ja ha ofert més de 30 concerts en diversos auditoris i ciutats de l’Estat espanyol, festivals, etc.

Michael Andreas Haeringer

El novembre de 2010 va debutar com a solista amb orquestra tocant el Concert per a piano en Re major de Haydn amb l’orquestra Gnessin Virtuosi de Moscou. El 2011 va interpretar el Concert per a piano i orquestra en Re major de Haydn amb la Filharmònica de Màlaga, sota la direcció d’Edmon Colomer. Durant el 2008 i el 2009 va guanyar quatre primers premis i un segon premi en diferents competicions nacionals i internacionals, entre les quals el Concurs Internacional de Joventuts Musicals de Vilafranca i el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, a Lleida. A Moià oferirà un programa amb obres de Beethoven, Chopin, Liszt, Mendelssohn i M. A. Haeringer.

El 14 de juliol (FMFV) és el torn de la soprano Rosamaria Cirillo i el tenor Domenico D’Antuono, acompanyats al piano per Maria Angela Coppola, amb un recital d’àries d’òpera i cançó napolitana. Ja a l’agost, el dia 3 (CMV) serà el torn de la pianista Katia Michel, amb obres de Turull, Albéniz, Schumann i transcripcions per a piano d’obres de Wagner, Liszt i Schubert. El dia 10 d’agost (CMV) el pianista Daniel Ligorio oferirà un espectacle audiovisual de música i imatges amb obres de Chopin, Liszt, Mompou, Albéniz i Falla.

Dalmau González

El 18 d’agost, clourà el Cicle Maria Vilardell el pianista Guennadi Dzubenko amb obres del gran repertori virtuosístic per a piano, de Liszt i Mussorgski. El 19 d’agost (FMFV) el Quartet de Corda de la World Orchestra, format per solistes de l’Orquestra Mundial de Joventuts Musicals, oferirà un programa de música de cambra per a cordes amb el Quartet núm. 1 i el Quartet núm. 6 de Beethoven. Tot seguit (FMFV) vindrà l’actuació de la Jove Orquestra Sons d’Art el 24 d’agost (concert que es farà o bé al parc municipal o a l’església). Es tracta del concert de cloenda de la seva estada de treball a Moià, en què aquest grup de joves mostraran el resultat de la feina realitzada, al costat dels seus professors, amb obres de Vivaldi, Gluck, Txaikovski i Grieg. Finalment, clourà el Festival de Música Francesc Viñas, el 25 d’agost, el tenor Dalmau González, acompanyat al piano per Liliana Maffiotte, amb un programa de lied, òpera i cançó catalana.

Per a més informació, es pot consultar el web de Joventuts Musical de Moià www.joventutsmusicals.cat/moia/2839-concerts-festival-2012/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

De l'1 de juliol al 21 d'agost, tindrà lloc una nova edició del @Festival_FeMAP. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/les-illes-balears-territori-convidat-a-l11a-edicio-del-femap-amb-mes-concerts-que-mai-i-a-mes-municipis/

El @Liceu_cat , l' @OrfeoVigata , la Companyia @ElectricaDharma el productor discogràfic Joan Doval i altres entitats musicals, entre les distingides amb la Creu de Sant Jordi de @gencat aquest 2022. Més informació, al nostre web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/el-gran-teatre-del-liceu-i-lorfeo-vigata-entre-les-entitats-distingides-amb-la-creu-de-sant-jordi/

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

Segueix-nos a Twitter