Subscriu-te
,

Juliol de Música i Poesia 2015 a Balaguer

Trio Lycopersicon
Trio Lycopersicon

L’església de Sant Domènec i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, a Balaguer, acullen la 4a edició del Juliol de Música i Poesia amb quatre propostes poeticomusicals d’alt nivell, amb excel·lents músics i rapsodes, entre els quals: Coral Cantiga, Enric Casasses, Trio Lycopersicon (Xavier Pomerol, flauta; Ramon Aragall, fagot, i Carme Ubach, arpa), Enric Arquimbau, l’actriu Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i el grup resident a l’Auditori de Lleida LleidArt Ensemble. Aquests escenaris monumentals aporten, a més d’un entorn excepcional, una acústica perfecta per gaudir d’aquesta experiència musical i poètica única.

El cicle començarà el dissabte 27 de juny al convent de Sant Domènec de Balaguer amb la Coral Cantiga i Enric Casasses com a rapsode, que sota la direcció de Josep Prats i la soprano Marta Garcia i Edwin Garcia, tiorba i guitarra barroca, com a solistes, oferirà un concert-espectacle relacionat amb l’amor i la natura a partir de música renaixentista catalana i europea, i textos de Ramon Llull, Ausiàs March i Jacint Verdaguer.

Eduard Iniesta i Mercè Sampietro
Eduard Iniesta i Mercè Sampietro

El cicle continuarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer els dies 4, 19 i 25 de juliol amb les actuacions, respectivament, del Trio Lycopersicon, amb un ampli repertori de músiques de tots els temps que acompanyaran els poemes del lleidetà Josep Gomà amb la veu d’Enric Arquimbau; Eduard Iniesta, guitarra, i les veus de Mercè Sampietro i Llúcia Vives, en un recital dedicat a Ovidi Montllor; i Lleida LleidArt Ensemble, amb l’aigua com a element protagonista en la història de la música, amb al col·laboració de Jaume Carbonell com a rapsode.

Més informació: www.julioldemusicaipoesia.cat.

Descarregar PDF

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter