Subscriu-te
,

Diverses entitats musicals, declarades “entitat d’interès cultural” per la Generalitat

La Fundació Orfeó Lleidatà ha estat una de les entitats guardonades
La Fundació Orfeó Lleidatà ha estat una de les entitats guardonades

El dijous passat, 4 de juny, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va lliurar a 21 entitats el diploma acreditatiu d’interès cultural, en l’acte realitzat amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural al Teatre de Sarrià de Barcelona. Entre aquestes entitats, van ser distingides la Federació Catalana d’Entitats Corals, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, els Amics de la Sardana, la Societat Musical la Lira Ampostina, la Fundació Orfeó Lleidatà, l’Esbart Català de Dansaires i l’Agrupació Musical Senienca.

Durant l’acte, el conseller de Cultura va agrair “la magnífica feina i l’esforç fets al llarg de l’any” de totes les associacions culturals de Catalunya. La resta d’entitats guardonades van ser: Agrupació Cultural Saudade, Casino Prado Suburense, Cercle d’Agermanament OccitanoCatalà, Associació Teatre Scena, Ateneu Barcelonès, Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, Fundació Torre del Palau, Institut d’Estudis Penedesencs, Òmnium Cultural, L’Alzinar Societat Recreativa i Cultural de Masquefa, Associació Ateneu Centre Democràtic i Progressista, Fundació la Roda d’Accions Culturals i del Lleure, Reial Cercle Artístic-Institut Barcelonès d’Art i Cercle Artístic de Sant Lluc.

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural, i instaurava així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864, inici del Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació en aquest enllaç.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter