Subscriu-te

El 33è cicle d’Òpera a Catalunya presenta una temporada de transició amb quatre títols

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat han presentat la nova temporada d’Òpera a Catalunya que, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell, durà el gènere a teatres de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Tortosa i Barcelona.

D’altra banda, el proper mes de gener, després de 38 anys, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, passarà el relleu a la nova Fundació Òpera a Catalunya, formada per la mateixa Associació, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra.

Per aquest motiu, la programació que s’ha donat a conèixer s’ha definit “de transició”, ja que la nova Fundació no només vol donar continuïtat a la tasca feta durant aquest temps, sinó que vol aprofitar l’avinentesa per fer un pas més i créixer en ambició. D’altra banda, les mesures per fer front a la COVID-19 establertes per les autoritats sanitàries marcaran els propers mesos (com també ho han fet els darrers) d’activitat de l’entitat.

En termes artístics, la temporada està integrada per quatre títols, un dels quals recuperat de la temporada anterior, en què no es va poder estrenar. Es tracta de Macbeth de Verdi, que s’oferirà en versió de concert els dies 27 i 29 de novembre a La Faràndula de Sabadell. Aproximadament un mes abans, entre la segona quinzena d’octubre i començaments de novembre, es presentarà una nova producció de La flauta màgica de Mozart. El tercer títol de la temporada és Tosca de Puccini, que pujarà als escenaris entre febrer i març del 2021, abans que Aida de Verdi tanqui el cartell entre abril i maig.

La temporada també inclou tres concerts extraordinaris: un recital de sarsuela i cançó catalana del tenor Josep Bros el 12 de novembre a Sabadell, el Requiem de Verdi el 27 de març de 2021 i el concert de la cantant Vivica Genaux al costat del conjunt Vespres d’Arnadí el 19 de maig. Aquestes dues darreres cites estan incloses al cicle Simfònics al Palau, que coprodueixen l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Palau de la Música Catalana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

📌No t'oblidis de llegir el nostre últim número 378 (gener-abril 2023)!!! 📰 Ara també disponible a BiblioDigital de les Biblioteques Públiques de Catalunya!!! http://iQUIOSC.cat @revistesAPPEC https://biblioteca.ebiblio.cat/info/revista-musical-catalana-00466394

Segueix-nos a Twitter