Subscriu-te
,

La Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica enceta un cicle per reivindicar intèrprets històrics

El tenor Hipólito Lázaro és el primer protagonista del cicle Reintèrprets, una nova iniciativa de l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) que arrenca aquest mes de desembre amb vocació de continuïtat.

Aquest serà, doncs, el primer de diversos personatges que s’aniran redescobrint al llarg de l’any que ve amb l’objectiu de centrar l’atenció en grans intèrprets i personatges històrics catalans que, en el seu moment, van actuar en escenaris d’arreu del món i que, potseriorment, han anat caient en l’oblit fins a quedar relegats a un segon pla dins el panorama de la música clàssica.

Davant d’això, l’ACIMC proposa una sèrie d’activitats -conferències, projeccions, xerrades i concerts, entre d’altres- per tal que no es perdin en la memòria i passin a formar part del futur col·lectiu. D’aquesta manera, es fa èmfasi en la figura de l’intèrpret, sense la qual seria impossible plasmar les idees dels compositors.

El primer cicle de ReIntèrprets, titulat “Redescobrint a Hipólito Lázaro: una veu amb un registre inigualable”, se centra en aquest cèlebre tenor barceloní, nascut el 1887 i que va gaudir de gran fama les dècades centrals del segle XX, sobretot per la brillantor dels seus aguts. Tot i debutar en l’àmbit de la sarsuela, es va especialitzar en el repertori d’òpera italiana. Va cantar en nombrosos teatres europeus, al Metropolitan de Nova York i a Cuba, on va viure durant deu anys un cop retirat. Va publicar un mètode propi de cant i va morir a Barcelona el 1974, als 86 anys.

Les activitats a l’entorn d’Hipólito Lázaro tindran lloc entre aquest dilluns 13 de desembre -una conferència a càrrec de Miquel Pérez a l’ESMUC- i diumenge 19 de desembre -al Reial Cercle Artístic, amb una altra conferència de Miquel Pérez i un concert a càrrec de Josep Fadó, Carlos Cosías, Núria Vilà i Josep Buforn-.

Totes les activitats són d’entrada lliure amb reserva prèvia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter