Subscriu-te
,

El Palau de la Música Catalana presenta aquest 2021 una programació nadalenca extraordinària

El Palau de la Música Catalana ha presentat la programació musical de les festes de Nadal per omplir de música la ciutat, tot convidant el públic a gaudir de la música en directe a l’emblemàtica sala modernista i continuar celebrant la vida. També, el Concert de Sant Esteve d’aquest any recupera el format tradicional reunint tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de manera presencial a l’escenari.

Nadal al Palau, la programació nadalenca extraordinària del Palau començarà el proper dilluns, dia 13, amb l’enèrgic Paul McCreesh, que dirigirà himnes i cantates de Bach amb les seves formacions, els Gabrieli Consort & Players. L’endemà, tornarà a l’escenari modernista Philippe Jaroussky, artista molt estimat pel públic barceloní, que obrirà la seva gira a l’Estat espanyol per presentar el primer disc conjunt amb el guitarrista Thibaut Garcia, titulat À sa guitare.

El dimecres, 15 de desembre, el Bach Collegium Barcelona i solistes de la Salvat Beca Bach oferiran una àmplia selecció dels passatges més destacats de l’Oratori de Nadal del geni alemany. I el 16 de desembre arribarà un altre dels plats forts de la temporada, el retorn del celebrat director britànic John Eliot Gardiner, que fa anys que manté una estreta relació amb el Palau. En aquesta ocasió tornarà a Barcelona per presentar l’oratori L’enfance du Christ de Berlioz, al capdavant de les seves formacions Monteverdi ChoiriOrchestre Révolutionnaire et Romantique, a les quals s’uniran les veus del Cor de Cambra del Palau i el Cor Infantil de l’Orfeó Català.

El dilluns 20 de desembre, encol·laboració amb el festival LIFE Victoria, el Palau acollirà la parella artística formada pel baríton Stéphane Degout i el pianista Simon Lepper. L’endemà, dia 21, en aquesta ocasió en col·laboració amb BCN Clàssics, es presentarà també la primera actuació conjunta de l’Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle, que sota la batuta d’Albert Recasens interpretaran un programa que aposta pel patrimoni musical català: la Missa Scala Aretina de Francesc Valls i una selecció de motets de compositors montserratins.

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta quatre programes ideats expressament per celebrar aquestes festes. Així, el dissabte 18 de desembre oferirà el tradicional Festival de valsos i danses, dirigida per Xavier Puigi amb la participació de la soprano Isabella Gaudí; els diumenges19 de desembre i 9 de gener tornarà el reeixit Homenatge a John Williams, en una sessió en què participarà l’actor de doblatge Salvador Vidal i amb Rubén Gimeno a la batuta; mentre que els dies 25 de desembre i 8 de gener Gimeno dirigirà novament l’orquestra vallesana amb un clàssic de les festes: El trencanous de Txaikovski, amb narració a càrrec de Lluís Posada i les projeccions d’art amb sorra de la companyia Borja Ytuquepintas. També se celebraran dues edicions del Concert d’Any Nou, amb valsos i polques de la família Strauss, sota la direcció de Jaume Santonja, els dies 1 i 2 de gener.

En clau familiar, per als més menuts hi hauran diverses audicions de l’espectacle Twinkle Twinkle Baby’s Star, per a nadons i nens de fins a cinc anys (28, 29 i 30 de desembre, amb dues sessions diàries) i tres visites de format familiar amb el Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat que es completa amb una activitat plàstica amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut (29 de desembre i 2 i 3 de gener).

Presentació de la programació Nadal al Palau, el 10 de desembre de 2021. Foto de família amb l’equip del Palau i dels Cors, i els coproductors dels concerts de Nadal

Concert de Sant Esteve: “Celebrem que ens retrobem”

Amb el lema “Celebrem que ens retrobem”, el Concert de Sant Esteve (26 de desembre, 19 h) tornarà a reunir de manera presencial tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. Després d’una edició 2020 en format semipresencial i virtual, enguany s’aposta pel retrobament dels cors a l’escenari. Amb una temàtica marcadament nadalenca, sota la direcció artística de Simon Halsey i els directors de l’Orfeó, de l’Escola Coral i del Cor de Cambra, el concert serà presentat per la periodista Lídia Heredia i comptarà amb direcció escènica d’Adrià Aubert i coreografies d’Anna Romaní. A més a més dels pianistes de la casa, els cors tindran l’acompanyament d’un quintet de metalls i Juan de la Rubia a l’orgue. Per complir la normativa de prevenció de la COVID, els cors actuaran en grups bombolla, mantindran les distàncies de seguretat i ocupant altres espais de la Sala de Concerts, com ara les galeries d’orgue o els laterals del primer pis, a fi de poder cantar tots junts.

Aquest any s’oferiran cinc estrenes: un medley de nadales catalanes de Salvador Brotons; l’estrena de l’arranjament del Magnificat de Marc Timón, obra estrenada a la Sagrada Família el 8 de desembre passat en la inauguració de la torre de la Mare de Déu, però que al Palau se sentirà en dues parts, amb un acompanyament diferent del que es va oferir a la basílica i que serà interpretat pel Cor Jove, el de Noies, l’Orfeó i el Cor de Cambra; la nadala d’Albert Guinovart Cap a Betlem, dedicada a l’Orfeó; un arranjament de Xavier Puig; i una nadala de Josep Ollé amb lletra de Joan Maragall dedicada a la memòria d’Àlex Honrubia, cantaire que va traspassar el febrer passat, a càrrec de les veus masculines de l’Orfeó, el Cor de Cambra i el Cor Jove. També, tots els cors de l’Escola Coral esdevindran una sola veu interpretant Pau al món d’Errollyn Wallen, o una coreografia de percussió corporal ideada per Glòria Fernàndez i El cant de la senyera.

Com ja és habitual i per arribar al màxim nombre de llars possible en una data tan assenyalada, la vetllada es retransmetrà en directe per www.palaudigital.cat, perTV3 i també per Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Imatge destacada: moment del Concert de Sant Esteve de l’any 2019. ©Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter