Subscriu-te

La Coral Cantiga i l’OCT48 van estrenar ‘Mobília o la vita è mobile’ d’Albert Guinovart i Piti Español

Moment de l’estrena de ‘Mobília o la vita è mobile’ d’Albert Guinovart i Piti Español, el 10 de novembre de 2013 a Terrassa
Moment de l’estrena de Mobília o la vita è mobile d’Albert Guinovart i Piti Español, el 10 de novembre de 2013 a Terrassa

El diumenge 10 de novembre la Coral Cantiga i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (Quim Térmens, concertino director) van estrenar al Teatre Principal de Terrassa la cantata Mobília o la vita è mobile d’Albert Guinovart, amb text del conegut guionista –sobretot de televisió i cinema– Piti Español, direcció teatral de Joan Lluís Bozzo i direcció musical de Pep Prats –director titular de la Coral Cantiga–, i amb la participació dels actors Toni Viñals i Mariona Castillo.

Mobília és una cantata que gira al voltant de la comunicació telefònica sense fils i dels aparells que la fan possible: els mòbils. La Coral Cantiga i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 acompanyats de dos actors i cantants solistes fan un recorregut musical per algunes situacions i moments significatius de la vida de qualsevol de nosaltres, lligats als mòbils, i pels sentiments que la possessió o absència d’aquests petits aparells ens provoquen. Mobília juga amb moviments escènics poc freqüents en cantates d’aquesta mena: els cantants, la coral i fins i tot els músics es mouen per l’escenari, juguen amb els seus mòbils, se separen en bàndols, canten entre el públic i tot, amb la intenció de bastir un espectacle d’una hora de durada dinàmic, entretingut i sobretot que provoca emocions i atrapa els espectadors.

L’estrena d’aquest espectacle va tenir una gran acceptació del públic, el qual va entusiasmar-se amb la història i va riure de valent amb els gags que feien el cor, els actors, l’orquestra i el director. “Es tracta d’un espectacle de gran bellesa, divertit i emocionant i esperem fer-lo moltes vegades”, manifesta un membre de l’organització. De moment, Mobília o la vita è mobile es podrà tornar a veure al Teatre El Jardí de Figueres el 25 de gener de 2014, a les 20 hores.

La Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia va ser fundada l’any 1961 per Leo Massó i n’han estat directors Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i, actualment, Josep Prats. La seva activitat artística ha estat i és intensa en tots els àmbits (amb prestigioses orquestres, en sales i festivals importants, tant nacionals com internacionals) i conrea un repertori que abasta totes les èpoques i estils, tot destacant els seus originals espectacles poeticomusicals.

Per la seva banda, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) aposta per la recerca constant de repertori universal per a cordes, cosa que li ha atorgat un ampli reconeixement. L’OCT48 explora nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia, tant per a públic de concert com per a escolars. Dirigida des del violí pel músic sabadellenc Quim Térmens, és l’orquestra resident de l’Auditori Municipal de Terrassa, on fa la seva temporada estable de concerts.

Descarregar PDF
Segueix-nos a Twitter