Subscriu-te

La Diputació de Girona presenta 78 RPM. Foment de la Música a les Biblioteques

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta 78 RPM. Foment de la Música a les Biblioteques, un projecte pilot per incrementar la presència i difusió de la música en aquests equipaments públics.

Davant del descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons, els espais i la creació d’una xarxa d’activitats que tindran lloc aquesta tardor en vuit biblioteques de les comarques gironines.

Seran vint-i-quatre sessions, entre octubre i desembre, amb activitats formatives i divulgadores de petit format, dirigides a tot tipus de públic. Tres sessions a cada biblioteca al voltant d’un mateix fil conductor, que comptaran amb la participació d’artistes i/o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques i les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis. En aquesta primera edició participaran artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Gerard Quintana, Núria Graham, Roger Mas, Cala Vento o David Carabén, entre d’altres.

L’activitat, que començarà el proper 20 d’octubre, arribarà a Blanes (Biblioteca Comarcal), Caldes de Malavella (Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia), Girona (Biblioteca Carles Rahola), la Bisbal d’Empordà (Biblioteca Lluïsa Duran), Figueres (Biblioteca Fages de Climent), Puigcerdà (Biblioteca Comtat de Cerdanya), Ripoll (Biblioteca Lambert Mata) i Calonge (Biblioteca Pere Caner), amb sessions de discos, presentacions de llibres o cicles de poesia i música, entre d’altres.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden efectuar a les mateixes biblioteques; les activitats seguiran les recomanacions per a la prevenció de la COVID-19, d’acord amb el Pla de Represa del Sector Cultural: Biblioteques aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT. Podeu veure el detall de les sessions en aquest enllaç.

Pel que fa als fons, el projecte pretén analitzar en profunditat els catàlegs i oferir les col·leccions de forma expositiva, tot apostant per fer visibles els artistes locals i/o emergents. Així mateix, el projecte considera que cal tenir en compte les diverses comunitats culturals presents al municipi. I també apostar per la convivència de suports (físics i virtuals). Finalment, s’està treballant per fomentar el préstec de documents relacionats amb la música en qualsevol format. Pel que fa als espais, cal plantejar zones d’audició ben equipades, així com proporcionar llocs per a activitats de petit format de caràcter formatiu i pedagògic que despertin el gust per la música i la descoberta de nous estils musicals.

Imatge destacada: Biblioteca Carles Rahola de Girona

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter