Subscriu-te

La Fundació Castell de Peralada presenta la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award

En aquesta ocasió, el guardó –instituït el 2019 amb caràcter biennal– reconeixerà i promourà la carrera de joves compositors d’òpera. D’aquesta manera s’inicia l’alternança entre les disciplines de dansa i òpera, les dues categories principals del Festival de Peralada, a fi de perpetuar la memòria i el llegat de la seva fundadora i mecenes, Carmen Mateu, desapareguda el 2018.

En la primera edició, dedicada a la dansa, en l’especialitat de ballarí de clàssica o de ballet neoclàssic, el premi va recaure en Maria Khoreva, primera solista del ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg. Aquesta segona està dedicada a l’òpera, especialitat de composició.

El termini de presentació de candidatures acaba el 28 de febrer i s’hi poden presentar compositors de fins a 36 anys que acreditin l’estrena d’una de les seves obres i que tinguin nacionalitat europea o bé que resideixin a Europa. Una comissió d’experts designada pel vicepresident del jurat en farà una primera selecció, que serà traslladada a un jurat que comptarà amb la compositora Raquel García-Tomás; Joan Matabosch, director artístic del Teatro Real de Madrid; el director musical del Gran Teatre del Liceu, Josep Pons, i la compositora i soprano mexicana Diana Syrse, com a vocals nomenats específicament per a aquesta segona edició.

El guanyador, que es donarà a conèixer durant la primavera, rebrà 30.000 euros en concepte d’encàrrec de composició d’una òpera de butxaca, un guardó creat per l’artista Santi Moix i confeccionat per la joieria Bagués Masriera, així com la possibilitat d’optar a una tutoria amb el compositor Alberto García Demestres –medalla d’honor del Festival de Peralada– durant el procés creatiu de l’obra.

La partitura guanyadora ha d’incloure entre dos i cinc solistes vocals i una plantilla instrumental d’entre tres i set músics, i es presentarà a l’edició del 2023 del Festival de Peralada i, posteriorment, a les programacions del Liceu de Barcelona i del Teatro Real de Madrid, com a coproductors de l’obra.

La presentació oficial de la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award, Opera and Dance va tenir lloc divendres passat al Palau de la Música Catalana amb la presència d’Isabel Suqué Mateu, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, presidenta del jurat dels premis i filla de Carmen Mateu; l’acompanyava Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada i vicepresident del jurat, i així mateix s’hi va poder sentir un missatge de la ballarina Maria Khoreva, guanyadora de la primera edició, que rebrà el guardó la propera primavera al castell de Peralada.

La Fundació Castell de Peralada compta amb la col·laboració de les institucions Opera Europa i l’Associació Europea de Festivals (EFA) en la difusió del premi. Més informació al web www.carmenmateuaward.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter