Subscriu-te

La Fundació ”la Caixa” proposa una nova experiència musical de realitat virtual amb el ‘Bolero’ de Ravel

Després de la producció ‘Symphony’, una nova experiència de realitat virtual impulsada per la Fundació ”la Caixa” recrea el clàssic ‘Bolero’ de Maurice Ravel, interpretat per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida pel mestre Josep Pons, en una nova creació artística del realitzador i músic Igor Cortadellas.

El projecte proposa als espectadors gaudir d’aquesta partitura des de l’interior de l’orquestra, envoltats dels músics, en una experiència 360 graus i gràcies a la tecnologia de realitat virtual. La instal·lació està ubicada a CaixaForum Barcelona, on comparteix amb ‘Symphony’, en diferents sessions i horaris, la mateixa sala que el centre cultural de la capital catalana consagra a les experiències immersives. A més, la plataforma CaixaForum+ també inclourà aquesta proposta audiovisual.

Més de 150 persones, entre músics i personal tècnic, han fet possible aquesta experiència, que torna a apostar per la realitat virtual com la millor forma de transmetre la vibració de l’orquestra des de dins.

Aquesta experiència immersiva té una durada aproximada de quaranta minuts, repartits en dos temps. Comença amb la projecció d’una pel·lícula panoràmica d’uns 9 minuts de durada que aporta les claus per apropar-se a l’orquestra en general i a aquesta peça musical en particular a través d’imatges suggeridores de la natura. A la segona part, de realitat virtual i de 16 minuts, els espectadors es posaran les ulleres i es trobaran al bell mig de l’orquestra, convertits en testimonis en primer pla de cada un dels moviments dels músics, que toquen de memòria.

El projecte El Bolero de Ravel és una experiència de tipus pedagògic, cultural i lúdic pensada per a tots els públics a partir dels 8 anys i que no inclou moviment físic per part de l’usuari. A causa de l’ús de tecnologia VR, però, no és recomanable a persones amb epilèpsia o amb vertígens, entre d’altres.

Sota la direcció d’Igor Cortadellas i el seu equip, la pel·lícula s’ha enregistrat amb el prototipus de càmera Meta One, que permet gravar escenes amb poca llum i amb un rang dinàmic més gran que qualsevol altra càmera de 360 graus. La gravació de so també s’ha fet amb l’última tecnologia.

Imatge destacada: (c) Fundació Bancària “la Caixa”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter