Subscriu-te

L’Any Victòria dels Àngels culminarà amb la creació d’un nou centre de difusió musical que portarà el nom de la soprano

El proper 1 de novembre, data exacta en què s’escaurà el centenari del naixement de la soprano Victòria dels Àngels a la Universitat de Barcelona, un concert al mateix equipament donarà el tret de sortida d’una sèrie d’activitats que inclouran, el 2025, la inauguració d’un nou centre de difusió musical.

La Fundació Victoria de los Ángeles ha organitzat l’Any Victòria dels Àngels, que està presidit per Helena Mora i té com a comissari Marc Busquets, amb l’objectiu de posar la figura de la soprano barcelonina a l’abast de tota la ciutadania, com a exemple de gran artista internacional, dona pionera i ambaixadora cultural del país.

Les activitats programades inclouen tot tipus de manifestacions i disciplines artístiques i impliquen institucions com el Gran Teatre del Liceu –que acollirà una gala amb destacades figures femenines internacionals dirigida escènicament per Vincent Huguet–, el Palau de la Música –on es farà un itinerari que explorarà el seu ampli repertori–, el Teatro Real i el Teatro de la Zarzuela de Madrid i teatres internacionals, com la Metropolitan Opera House (Nova York), Wigmore Hall (Londres) o Teatro Colón (Buenos Aires).

En l’apartat de dansa, el Béjart Ballet de Lausana i la Compañía Nacional de Danza elaboraran coreografies sobre la veu de Victòria; pel que fa a exposicions, se’n faran al Palau Robert –que hi celebrarà conjuntament el centenari d’Alícia de Larrocha– i al Palau Güell –on es podrà veure el vestuari de la soprano–, a més d’una exposició digital elaborada per l’Arxiu Nacional de Catalunya.

El festival LIFE Victoria dedicarà tota la seva programació durant els anys 2023 i 2024 a la temàtica “Diàlegs possibles i impossibles amb Victòria dels Àngels”. Els actes del centenari es clausuraran el 6 de novembre de 2024 al Palau de la Generalitat de Catalunya. Properament també es publicarà una nova biografia escrita per Pep Gorgori i s’elaborarà un conte infantil sobre la soprano.

L’Any Victòria dels Àngels és una commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya i ha estat declarat esdeveniment d’especial interès públic pel govern espanyol, fets que es tradueixen en una més gran difusió, el foment de la participació del sector privat i la facilitat en l’obtenció de suport econòmic per als organitzadors.

La celebració de l’efemèride és possible gràcies al compromís del Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Les Corts.

El compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació Victoria de los Ángeles es completa amb la cessió de la Casa Hurtado, una torre modernista situada a l’avinguda de Pedralbes, perquè l’entitat hi estableixi la seu. La Fundació instal·larà en aquest equipament el Centre de Difusió Musical Victoria de los Ángeles, on encabirà la seva activitat formativa i acadèmica, a més d’un espai obert a la ciutadania. El Districte de les Corts farà un pla especial integral, atès que és un edifici catalogat patrimonialment, i redactarà un projecte executiu de reforma estructural i interior, ja que la casa porta anys en desús. Es preveu que les obres estiguin acabades a final del 2024 i que el nou equipament es pugui inaugurar a començament del 2025.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter