Subscriu-te
,

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona inicia la temporada al Palau de la Música Catalana

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), dirigida pel seu titular, Carlos Checa, iniciarà el diumenge 3 d’octubre al Palau de la Música Catalana (17.30 h) la seva setena temporada de concerts, la cinquena amb presència al Palau, mitjançant un programa dedicat a Grieg i Dvořák. Del primer interpretarà la Suite núm. 1, op. 46 de Peer Gynt i del segon la Simfonia núm. 9, op. 95, “del Nou Món”, com a símbol d’una nova vida i nous somnis després de la pandèmia; serà un concert de caràcter solidari a favor de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), amb preus de 7 a 20 euros.

Amb un total de quatre programes simfònics diferents a l’escenari modernista, aquesta temporada 2021-22 el segon concert serà el diumenge 21 de novembre (17.30 h), també dirigit pel titular, amb un programa dedicat a Txaikovski, del qual s’interpretaran la Suite d’El llac dels cignes (selecció: “Escena-Dansa dels cignes-Vals”) i la Simfonia núm. 6, en Si menor, op. 74, “Patètica”. Abans, però, la jove cantant Maria Reyné actuarà al costat de la JOSB i interpretarà la versió simfònica de la cançó Writing on the wall de Sam Smith. Aquest concert també és de caràcter solidari, a favor de la Fundació Banc dels Aliments. La resta de concerts tindran lloc els diumenges 13 de febrer, sota la direcció de Josep Caballé Doménech, i 15 de maig de 2022, sota la direcció de Christian Vásquez; i seran igualment de caràcter solidari, en aquests casos a favor de Cáritas i Mans a les Mans.

Aquesta temporada, la jove orquestra també oferirà concerts al centre cívic La Sedeta i al Casino l’Aliança, a Barcelona, i al Teatre La Passió d’Olesa de Montserrat, entre altres escenaris. D’altra banda, amb el programa dedicat a Grieg i Dvořák, la JOSB farà del 8 al 12 d’octubre la seva tercera gira, per terres castellanes, en què inaugurarà el cicle simfònic del Palau de Congressos d’Àvila, debutarà al Palau de Congressos de Salamanca i interpretarà un concert solidari a l’església parroquial de Fuenterroble de Salvatierra (Salamanca).

La JOSB té com a objectiu difondre la música simfònica en el marc d’una temporada de concerts a la ciutat de Barcelona i, com a activitat musical, pedagògica i cultural, complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el desenvolupament educatiu en un context d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il·lusió, esforç i talent. La JOSB es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa i es va presentar el 25 d’octubre d’aquell any al Foyer del Gran Teatre del Liceu (primera temporada, la 2015-16). Des d’aleshores manté un mínim de sis programes simfònics per temporada, amb concerts gratuïts i solidaris a Barcelona, i compta amb la col·laboració d’altres directors, com Josep Caballé Doménech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons, Rubén Gimeno, Virginia Martínez, Christian Vásquez, Íñigo Pirfano, Francesc Prat, Tomàs Grau i Michael Thomas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Fundació @operacatalunya enceta temporada aquest dimecres 20 amb un dels títols més populars de Rossini. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/comenca-la-temporada-2021-22-dopera-a-catalunya-amb-il-barbiere-di-siviglia/

Segueix-nos a Twitter