Subscriu-te

El Festival Internacional Musiquem Lleida! 2021 recupera la “normalitat” amb onze concerts

La XVI edició del Festival Internacional Musiquem Lleida! aposta per recuperar pràcticament la “normalitat” estroncada l’any passat per la pandèmia de la COVID-19. Així, aquest 2021, el cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre tindran lloc onze concerts en cinc escenaris diferents: el convent de Santa Clara, l’exterior i l’interior del Museu de Lleida, l’interior de la Seu Vella, la Universitat de Lleida (UdL) i l’Auditori Enric Granados, que acollirà el concert de cloenda. Al Musiquem Lleida! 2021, que organitza la Coral Shalom, al qual es van presentar més d’una quarantena de propostes, hi participaran una desena de formacions, que actuaran una única vegada sense superposar-se al mateix moment amb les interpretacions d’altres artistes. La majoria d’aquestes provenen de Catalunya, tot i que també n’hi haurà d’Alemanya i Noruega.

Morphosis Ensemble

Hi participaran el Morphosis Ensemble, conjunt català de música instrumental amb electrònica i sense; el grup liderat per Guido Di Blasi,New Tango Project, tango i jazz, barrejat amb un polsim de rock; el Quintet Indora, formació catalana a cappella dedicada a la interpretació de la música antiga; els catalans Carol Duran & Lluís Gómez Flamenco Grass Quartet, fusió deflamenc del sud d’Espanya i del bluegrass dels Apalatxes dels EUA; el pianista, violoncel·lista i compositor noruec Håvard Enstad; el duo català Liriche del Novecento, amb la soprano Elena Mateo i el pianista Guillem Martí; el violinista turc-alemany Önder Baloglu; el duo format pels catalans Violeta Alarcón, soprano, i el pianista Eric Varas; el Dalek Dúo, format pels guitarristes canarisDavid Duque i Luis Alejandro García, i el Dihonon Duo, format pel violista grec Michail Iskas i l’acordionista navarrès Iñigo Mikeleiz Berrade.

Coral Shalom

Una de les novetats d’enguany és la recuperació del concert de cloenda, que se celebrarà el diumenge 3 d’octubre a l’Auditori Enric Granados (19 h), amb el títol de Música Nocturna. Interpretarà el concert la formació LleidArt Ensemble, acompanyada de la Coral Shalom i l’UniCorn-Cor de la Universitat de Lleida, tots dirigits per Robert Faltus. L’actuació es repetirà els dies 17 i 23 d’octubre a Guissona i Juncosa, respectivament.

Presentació del Musiquem Lleida! 2021, el 23 de setembre passat, al Convent de Santa Clara. D’esquerra a dreta: Ignasi Amor, regidor de Festes i Tradicions de la Paeria de Lleida; Carme Valls, directora del Musiquem Lleida!, i el músic Bernat Giribet, que va oferir un tastet musical. ©Ramon Gabriel

Aquesta edició del Musiquem Lleida! ha eliminat les actuacions amb entrada lliure des del carrer, així com les celebrades anteriorment a la plaça de la Paeria, la plaça de Ricard Viñes i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), amb l’objectiu de buscar espais segurs i on l’aforament pugui estar regulat per seguir les mesures derivades de la pandèmia. 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter