Subscriu-te

La pianista veneçolana Gabriela Montero torna al Palau de la Música per improvisar sobre temes demanats pel públic

Aquest dimecres, 20 d’abril (20 hores), el Palau de la Música acull novament la pianista veneçolana Gabriela Montero, que oferirà un concert amb una primera part de repertori eminentment romàntic i una segona part en què donarà veu al públic per improvisar sobre els temes que aquest li proposi. Aquesta darrera faceta, que l’ha fet especialment popular, emmarca la cita dins del cicle Palau Fronteres.

Montero obrirà el recital amb la Xacona en re menor de J. S. Bach, en la transcripció per a piano de Ferruccio Busoni en què ha estat més divulgada. Continuarà amb la Balada núm. 3, op. 47, de Chopin, de qui també interpretarà la Polonesa-Fantasia en La bemoll major. Tancarà el programa la Kreislerana Op. 16, que Robert Schumann va dedicar, precisament, a Chopin, el 1838.

A la segona part del concert, i després d’aquest repertori, la pianista tornarà a lluir la capacitat d’improvisació que tant la caracteritza tot donant veu al públic per improvisar sobre els temes que aquest li proposi.

Amb motiu d’aquest concert, i dins del cicle d’activitats “Il·lustrades”, el Palau de la Música ofereix també un taller d’il·lustració previ amb Violeta Noy que començarà una hora abans del concert i permetrà completar l’experiència creativa.

Tot plegat promet fer d’aquesta una vetllada irrepetible per als amants del repertori pianístic en general i els seguidors dels virtuosos de l’instrument en particular.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El tenor Josep Carreras actuarà aquest dijous, 29 de setembre (20 h), a la gala benèfica anual que organitza l' @AuditCarreras de Vila-seca, que porta el seu nom, i que enguany celebra el 20è aniversari.

2

Els propers dies s'estrena a Vic (30 de setembre) i Manresa (8 d'octubre) la primera òpera de Jaume Ayats. Ell mateix ens la presenta en l'entrevista que li fa Ferran Riera. Llegeix-la al web! @latlantidavic @FMediterrania http://www.revistamusical.cat/entrevistes/la-balada-den-sole-sugranyes-es-una-opera-de-cancons/

Del 14 al 18 de setembre, va tenir lloc a @auditoribcn la segona Biennal de Quartets de Barcelona. "Una aposta arriscada i superbament resolta, almenys en la vessant artística", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/una-biennal-a-laltura-de-les-expectatives/

Els dies 7, 8, 9 i 16 d'octubre tindrà lloc una nova edició de @MusiquemLleida, la primera amb Albert Cabero com a director de la @CoralShalomCat. Més informació, al nostre web! 📸 Oscar Cabrerizo (Defoto) http://www.revistamusical.cat/onze-concerts-en-vuit-espais-constituiran-la-dissetena-edicio-del-festival-musiquem-lleida/

Segueix-nos a Twitter