Subscriu-te

La Riborquestra guanya un Premi d’Educació en el Lleure, de la Fundació Carulla

La Riborquestra. © www.facebook.com/associacioriborquestra
La Riborquestra. © www.facebook.com/associacioriborquestra

Ahir dilluns, 16 de març, va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona la cerimònia de lliurament dels guardons corresponents als Premis d’Educació en el Lleure 2014, instituïts per la Fundació Lluís Carulla, enguany ja en l’onzena edició.

Entre els guardonats, va resultar premiada en la categoria de Projectes i Experiències l’Associació Riborquestra pel seu projecte Riborquestra; es tracta d’una orquestra comunitària, participativa i intergeneracional al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona. Una de les seves línies prioritàries és l’apoderament juvenil, mitjançant el foment de l’autoconeixement i el desenvolupament d’habilitats de lideratge artístic i comunitari. Dinamitza accions d’impacte local i ofereix espais d’interacció i convivència positiva entre persones de diferents bagatges i situacions socioculturalment diverses, tant dels participants com de les seves famílies. Riborquestra reivindica la necessitat d’entendre i reconèixer les pràctiques artístiques col·laboratives com un element clau que, d’una banda, ens ajuda a comprendre l’art i els seus processos i, de l’altra, genera sinergies que ajuden al canvi social i a la cohesió.

Els tres premis restants d’aquesta categoria van ser atorgats a l’Associació La Rotllana, de Badalona; el Taller de Teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç, de Sabadell, i a l’Associació Club d’Esplai La Florida, de l’Hospitalet de Llobregat.

Quant a la categoria de Trajectòria, va resultar premiat el Club d’Esplai Bellvitge-Fundespai, i el premi a la millor experiència o projecte presentat fet per joves i/o adreçat a joves, ofert per la Direcció General de Joventut de la Generalitat, va ser atorgat a Acció Escolta de Catalunya, de Guardiola de Berguedà.

Els Premis d’Educació en el Lleure són sis guardons, dotats amb 4.000 euros cadascun, destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu en l’àmbit de l’educació social i del lleure.

El jurat, que en aquesta onzena edició va valorar seixanta-tres propostes rebudes, estava integrat per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Fabian Mohedano, Rosa M. Pujol, Núria Ramon, Rafa Ruiz de Gauna, Antoni Reig i Marta Rosàs.

Per a més informació i detalls dels premis: www.fundaciocarulla.cat/ca/premis-d-educacio-en-el-lleure/guanyadors.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter