Subscriu-te

Atorgades les segones Beca Bach de la Fundació BZM

Maria Pujades
Maria Pujades

La Fundació Bach Zum Mitsingen (BZM) ha lliurat la segona edició de la Beca Bach (patrocinada pels Laboratoris Salvat), que enguany ha recaigut en la soprano Maria Pujades, la contralt Dida Castro, el tenor Jorge Navarro i el baix Fabio Lesuisse. Aquesta beca, creada per la Fundació BZM, vol ajudar joves cantants solistes en la seva formació i donar-los a conèixer en l’execució de la música vocal de J. S. Bach, concretament en les cantates per a solistes.

Des de l’any 2014, la fundació BZM ha becat anualment quatres solistes (soprano, contralt, tenor i baríton-baix). La beca d’enguany ofereix una dotació econòmica de 1.000 euros anuals i comporta tres concerts a la ciutat de Barcelona durant el 2015, amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma de promoció per a joves talents del cant. Els candidats han de tenir entre 18 i 35 anys.

Dida Castro
Dida Castro

La Beca Bach ofereix també una oportunitat de formació per mitjà de la col·laboració amb reconeguts músics professionals. Aquest any els organitzadors compten amb la participació de la reconeguda soprano Katharine Fuge, que donarà una classe magistral exclusiva per als becats i compartirà amb ells un concert. Tots els concerts tindran l’acompanyament de la BZM Ensemble, formada per músics amb una llarga experiència en la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

Fabio Lesuisse
Fabio Lesuisse

Les activitats previstes per als becats durant aquest 2015 són les següents: els dies 10 i 11 d’abril, interpretació de la cantata BWV 42 Am Abend aber desselbigen Sabbatas, classe magistral i concert compartit amb Katharine Fuge, a la basílica dels Sants Just i Pastor, a Barcelona; els dies 25 i 26 de juliol, interpretació de la cantata BWV 45 Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist, dins el Festival Bachcelona 2015, a la basílica de Santa Maria del Pi, i els dies 10 i 11 d’octubre, interpretació de la cantata BWV 5 Wo soll ich fliehen hin, a l’Acadèmia Bach d’Ais de Provença.

Jorge Navarro
Jorge Navarro

Bach Zum Mitsingen (BZM) impulsa, des de l’abril de 2011, el cicle integral de les cantates de J. S. Bach en format participatiu, iniciativa inèdita a Catalunya i dirigida a cantaires amb formació musical i experiència coral. El projecte també es caracteritza per respectar sempre la data litúrgica per a la qual Bach va escriure cada cantata i pel fet d’interpretar la música amb instruments barrocs i criteris històrics. Les cantates s’ofereixen sempre en esglésies emblemàtiques, com la basílica de Santa Maria del Mar o la catedral de Girona, i en altres marcs com el Festival Bach de Tolosa de Llenguadoc o el Festival Bachcelona, creat el juliol de 2013 també per BZM.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter