Subscriu-te

La Simfònica de Cobla i Corda presenta un espectacle que fusiona cançó d’autor, sarsuela i òpera

Els propers divendres i dissabte, 29 i 30 de novembre, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presentarà a l’Auditori de Girona el seu nou disc, Clàssics Enderrock. Ho farà en format gala, un espectacle amb les peces més emblemàtiques dels seus tres darrers projectes guardonats als Premis Enderrock i fusionant cançó d’autor, sarsuela i òpera.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia, encararà aquesta setmana un dels seus reptes més ambiciosos, fusionar en un mateix espectacle estils tan diferents com la cançó d’autor de Lluís Llach, la sarsuela i l’òpera. Ho farà a l’Auditori de Girona en un doble concert, els dies 29 i 30 de novembre, de presentació del seu nou disc, Clàssics Enderrock, un recopilatori dels seus tres darrers projectes: Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i l’òpera Llull. Tots tres han estat guardonats als Premis Enderrock en la categoria Millor Disc de Clàssica per votació popular, els anys 2017, 2018 i 2019, respectivament, i ara es reuneixen en un doble CD que es presentarà al públic en format gala, amb una tria de les peces més emblemàtiques, interpretades per Beth, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alabert i la Polifònica de Puig-reig. Els concerts seran presentats per l’actor gironí Ferran Frauca, que ha col·laborat també en els dos darrers projectes de l’SCCC.

Els concerts es van presentar la setmana passada en una roda de premsa a l’Ajuntament de Girona en la qual van intervenir el regidor de Cultura, Carles Ribas; el vicepresident de la Fundació Metalquimia, Josep Lagares, i Francesc Cassú, director artístic de l’SCCC i responsable de la selecció de peces que integren la recopilació. En aquest sentit, Cassú va destacar que als concerts dels pròxims 29 i 30 de novembre, el públic podrà gaudir d’un ampli ventall de peces musicals i cançons, des de la lírica de Llull fins als medleys més trepidants de Tossudament Llach, passant per les àries més populars de Cançó d’amor i de guerra. Els concerts es tancaran amb la interpretació d’una versió inèdita d’Els segadors, a càrrec de l’SCCC i la Polifònica de Puig-reig, que s’ha incorporat al recopilatori.

Els responsables del projecte també van explicar que, un cop més, l’SCCC oferirà un assaig obert del concert a joves estudiants d’institut, en el marc de la proposta educativa Auditori Obert. Així, el divendres 29 al matí uns dos-cents estudiants de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona i de l’Institut de Vilablareix assistiran a una xerrada informativa en la qual es repassaran conceptes com ara què és una orquestra i quina és la singularitat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Després els estudiants podran assistir a l’assaig i fins i tot participar-hi acompanyant orquestra i solistes en la interpretació d’un tema que ja hauran treballat prèviament a classe.

Els responsables del projecte acompanyats pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, en la roda de premsa de presentació de Clàssics Enderrock el 21 de novembre passat. © Pere Duran/Fundació Metalquimia

Clàssics Enderrock és la tercera trilogia de l’SCCC, després d’una primera dedicada a la música genuïnament catalana (Sardanes per al món, Inoblidables en concert i Amb Catalunya al cor) i una segona amb una mirada més internacional (Llegendes del cinema, Llegendes del musical i Llegendes del pop & rock).

Les tres produccions que formen Clàssics Enderrock es van estrenar a l’Auditori de Girona i han estat presents a les programacions de diferents teatres i auditoris del país, entre els quals destaquen el Palau de la Música Catalana, l’Atrium de Viladecans, el Centre Cultural de Terrassa, el Kursaal de Manresa, les escales de la catedral de Girona, els Festivals de l’Alta Segarra, el Musicant de Campllong i els Festivals de Calonge.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un projecte únic que combina l’experiència i el coneixement dels mestres de la cobla La Principal de la Bisbal amb la força i la il·lusió dels joves talents de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La formació va néixer l’any 2008 impulsada per l’empresa gironina Metalquimia i per la Fundació Metalquimia, com a projecte musical innovador, amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que unís els instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional i el personalíssim so dels instruments de vent de la cobla. D’aquesta manera es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués, tot creant finalment la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

Imatge destacada: escena de l’òpera Llull de Francesc Cassú, amb llibret de Jaume Cabré, en una funció a l’Auditori de Girona dins Temporada Alta

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter