Subscriu-te

La soprano Serena Sáenz guanya el 16è Concurs de Cant Montserrat Caballé

La cantant catalana Serena Sáenz, de 27 anys, ha guanyat aquest divendres el primer premi del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, valorat en 15.000 euros, a més del premi honorífic del públic i els premis especials atorgats pel Liceu i el Festival Castell de Peralada en forma de contractes.

Nascuda a Barcelona, Serena Sáenz va estudiar al Conservatori del Liceu i a l’Escola Hanns Eisler de Berlín. L’any 2018 va guanyar el Premi Mozart de l’Accademia Chigiana de Siena i del Concurs Internacional Francesc Viñas. Com a membre de l’acadèmia d’òpera de l’Òpera Estatal de Berlín, ha cantat els rols de Pamina (La flauta màgica), Frasquita (Carmen) i l’ocell del bosc (Siegfried), aquestes dues darreres òperes dirigides per Daniel Barenboim. A Berlín també ha cantat Zerbinetta (Ariadne auf Naxos) i la propera temporada hi té previst oferir Zerlina (Don Giovanni) i Nanetta (Falstaff). Entre els seus propers compromisos figura així mateix la interpretació de Pamina a l’Òpera d’Oviedo, Clorinda (La Cenerentola) a l’Òpera Nacional de Montpeller i Norina (Don Pasquale) a Sabadell, entre d’altres.

El segon premi del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, amb una dotació de 6.000 euros, ha estat per a les sopranos russes Julia Muzychenko i Oksana Sekerina, mentre que els tercers, valorats en 3.000 euros, han recaigut en el tenor de Geòrgia Konstantin Kipiani i el baríton Samson Mccrady, dels Estats Units.

El jurat d’aquesta edició ha estat presidit per Fernando Sans Rivière (director de la revista «Ópera Actual») i n’han format part Víctor Garcia de Gomar (director artístic del Liceu), Jaume Aragall (tenor), Carmen Bustamente (mestra de cant), Carlos Caballé i Roger Alier (crític musical).

En aquesta setzena edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, la primera celebrada al Gran Teatre del Liceu, s’hi havien presentat 341 participants de 58 països.

Imatge destacada: (c) Toni Bofill.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter