Subscriu-te
,

L’Acadèmia Catalana de la Música dedica el seu sisè Fòrum als beneficis de relacionar música i salut

Les seus de l’Orfeó Lleidatà i l’ESMUC acolliran del 10 al 12 de novembre el sisè Fòrum anual organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música, que enguany estarà dedicat a les relacions entre la música i la salut.

Amb el lema “Música i salut” es faran conferències, taules rodones, concerts i tallers en què participaran professionals de tots dos sectors, que posaran en relleu projectes i donaran a conèixer els resultats d’investigacions, estudis i programes en musicologia, musicoteràpia i neurologia, entre d’altres, que es duen a terme per millorar el benestar físic i emocional de les persones i dels col·lectius i que evidencien la capacitat transformadora de la música.

També en aquest sentit, l’Acadèmia Catalana de la Música, com a proposta del seu Grup de Treball de Música i Neurociència, ha impulsat recentment la campanya #lamúsicaemcuida.

La primera jornada del Fòrum, el 10 de novembre, se celebrarà a l’Orfeó Lleidatà en el marc de les Jornades de Música i Transformació Social que organitza la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran. Hi participaran, entre d’altres, l’especialista en neuroeducació Elisabet Carbonell, l’oncòloga i cantant Marta Bonet, la musicoterapeuta Nona Aixalà, el psicòleg Raül Hernàndez, el musicoterapeuta Rochsane Taghikhani, els metges Jesús Caballero, Lorena Zoila i Maria Rosa Gutiérrez, i la psicòloga Ester Bonell.

Les jornades de l’11 i 12 de novembre se celebraran a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en el marc de les seves Jornades Internacionals de Música i Neurologia, enguany centrades a millorar la salut dels músics i que comptaran amb la presència de Melissa Mercadal, Rosa Casafont, Jaume Rosset, Perfecto Herrera i Enric Guaus.

Totes les jornades es podran seguir per streaming a través del Canal Alícia de l’Acadèmia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter