Subscriu-te
,

L’Acadèmia Catalana de la Música dedica el seu sisè Fòrum als beneficis de relacionar música i salut

Les seus de l’Orfeó Lleidatà i l’ESMUC acolliran del 10 al 12 de novembre el sisè Fòrum anual organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música, que enguany estarà dedicat a les relacions entre la música i la salut.

Amb el lema “Música i salut” es faran conferències, taules rodones, concerts i tallers en què participaran professionals de tots dos sectors, que posaran en relleu projectes i donaran a conèixer els resultats d’investigacions, estudis i programes en musicologia, musicoteràpia i neurologia, entre d’altres, que es duen a terme per millorar el benestar físic i emocional de les persones i dels col·lectius i que evidencien la capacitat transformadora de la música.

També en aquest sentit, l’Acadèmia Catalana de la Música, com a proposta del seu Grup de Treball de Música i Neurociència, ha impulsat recentment la campanya #lamúsicaemcuida.

La primera jornada del Fòrum, el 10 de novembre, se celebrarà a l’Orfeó Lleidatà en el marc de les Jornades de Música i Transformació Social que organitza la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran. Hi participaran, entre d’altres, l’especialista en neuroeducació Elisabet Carbonell, l’oncòloga i cantant Marta Bonet, la musicoterapeuta Nona Aixalà, el psicòleg Raül Hernàndez, el musicoterapeuta Rochsane Taghikhani, els metges Jesús Caballero, Lorena Zoila i Maria Rosa Gutiérrez, i la psicòloga Ester Bonell.

Les jornades de l’11 i 12 de novembre se celebraran a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en el marc de les seves Jornades Internacionals de Música i Neurologia, enguany centrades a millorar la salut dels músics i que comptaran amb la presència de Melissa Mercadal, Rosa Casafont, Jaume Rosset, Perfecto Herrera i Enric Guaus.

Totes les jornades es podran seguir per streaming a través del Canal Alícia de l’Acadèmia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter