Subscriu-te
,

Maëlys Robinne, Gabriella Noble i Timothy Edlin guanyen la Salvat Beca Bach 2023

La soprano francesa resident a Barcelona Maëlys Robinne, la mezzosoprano britànica Gabriella Noble i el també britànic Timothy Edlin, baix, són els guanyadors de la Salvat Beca Bach 2023. La plaça de tenor ha quedat deserta.

En aquesta novena convocatòria s’havien presentat més de 80 aspirants d’11 països –48 espanyols. Una primera selecció basada en vídeos va triar 32 cantants per a la fase d’audicions presencials, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana i al Teatro Real de Madrid a començament d’octubre. Finalment, 12 aspirants van ser convocats a l’audició final al Gran Teatre del Liceu, el 27 d’octubre passat.

El jurat de la final ha decidit deixar vacant la plaça de tenor, en considerar que els candidats no aconseguien els estàndards de maduresa vocal i coneixement del llenguatge propi de la interpretació de la música antiga. Per ocupar la seva plaça als concerts programats per a la temporada 2023, s’optarà per tenors becats en edicions anteriors.

La Salvat Beca Bach, posicionada com a referent internacional per a cantants joves que volen iniciar carrera com a especialistes en interpretació de música antiga, s’atorga des del 2014. Creada per la Fundació BZM amb l’impuls i el mecenatge de la Fundación Salvat, compta amb el suport i la programació musical de la Fundació Bachcelona i el Bach Collegium Barcelona. La dotació econòmica de la beca aportada per la Fundación Salvat enguany ha augmentat a 5.000 euros per a cadascun dels premiats.

L’objectiu principal de la beca és la voluntat de potenciar joves cantants de música antiga entre 18 i 35 anys d’edat i convertir-se en una plataforma de referència en el sector de la música barroca, que doni visibilitat als nous talents del cant. També es vincula amb la participació de diversos concerts, en els quals estaran acompanyats per músics amb una sòlida trajectòria en el món de la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

Enguany el recorregut de la Salvat Beca Bach comença aquest desembre amb una classe magistral amb la soprano María Espada, amb la qual compartiran escenari en un concert de presentació al Palau de la Música, el dia 11 de desembre. Acompanyats per l’Orquestra del Bach Collegium Barcelona i el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida, tots dos sota la direcció de Pau Jorquera, interpretaran un programa amb les Cantates 61 i 147 de J. S. Bach i Laudate pueri Dominum de G. F. Händel. El concert es repetirà el 17 de desembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Altres concerts que tindran lloc a partir del mes de març del 2023 duran els becats, entre altres ciutats i esdeveniments, a Sevilla, Conca, Festival de Música Antiga dels Pirineus i Festival Bach de Saint Donat (França).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter