Subscriu-te
,

L’Arts Santa Mònica acull dues representacions de l’òpera contemporània ‘4Carmen’

4Carmen

Els dies 27 i 28 de novembre de 2015 tindran lloc dues representacions de l’òpera 4Carmen, una visió actual del mite de Carmen a través dels ulls de quatre compositors i llibretistes contemporanis: Lucas Peire i Marc Artigau, amb Passió, mort i dolor; Mischa Tangian i Helena Tornero, amb Carmen aux enferns; Carles Pedragosa i Jordi Oriol, amb Restaurant Carmen, i Clara Peya i Marc Angelet, amb Autòpsia. Quatre òperes breus de nova creació, una proposta coral que es va estrenar el 5 d’agost passat al Festival Castell de Peralada, com una proposta d’Òpera Butxaca i Nova Creació i del Festival, en coproducció amb l’Arts Santa Mònica. Un retaule dramàtic i musical ple de contrastos.

Amb direcció escènica de Marc Rosich i direcció musical de Francesc Prat, l’obra compta en la part lírica amb la soprano Marta García Cadena, el baríton Néstor Pindado i el tenor Toni Viñals; en la part instrumental hi intervenen el pianista Alfredo Armero i el violoncel·lista Àlex Rodríguez Flaqué. Amb una durada de 90 minuts, cada “Carmen” oscil·la entre els 15 i 20 minuts.

Des d’aquest mateix web de la «Revista Musical Catalana», publicàvem el 31 d’agost passat la crítica de l’estrena de 4Carmen a Peralada, signada per Josep Barcons, i de la qual oferim uns fragments.

“En comptes de ser un poti-poti, el conjunt estava ben travat de cap a peus. I tot i les diferències musicals i dramatúrgiques de les propostes, el resultat final era orgànic i coherent. Per aconseguir-ho, la primera escena presentava tres conferenciants, cadascun dels quals donaria pas a l’escena que encarnaria la visió particular de cada un d’ells sobre el mite de Carmen.”

“Malgrat la coherència global, el cert és que les quatre propostes eren notablement contrastades, tant a nivell dramàtic com musical. Per això és digna d’admirar la feina dels cantants, que van assumir els seus rols amb una dimensió actoral majúscula (bravo, també, per les coreografies i la direcció d’escena!) i amb una realització musical més que reeixida. Igualment interessant, el treball amb l’escenografia i el vestuari, amb un treball constant sobre le rouge et le noir que, tanmateix, no tenia res a veure amb Stendhal.”

Les dues funcions de 4Carmen a l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7; Barcelona) seran el divendres 27 i el dissabte 28 de novembre, a les 21 h. L’entrada és lliure, però es recomana fer reserva prèvia (aquí) doncs l’aforament és limitat. Més informació a: www.artssantamonica.cat.

Descarregar PDF

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter