Subscriu-te
,

L’AFOES (associació de fagotistes i oboistes d’Espanya) celebra el seu sisè congrés a Barcelona

Del 2 al 4 de setembre tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) el sisè Congrés de l’Asociación de Fagotistas y Oboistas de España (AFOES). El programa d’activitats inclou ponències, recitals, classes magistrals i tallers, així com la creació d’una orquestra i diversos grups de cambra durant els dies de la trobada.

El Congrés, que se celebra finalment després de dos ajornaments, tractarà de temes com l’aplicació de la pràctica interpretativa a l’ensenyament, la innovació educativa, la preparació física i mental del músic, el manteniment de l’oboè i el fagot o la presència dels instruments de doble llengüeta en el flamenc.

També hi haurà classes magistrals i sessions dedicades a la tenora i el tible, a instruments barrocs de doble llengüeta o a repertori com ara els trios per a oboès i corn anglès [Trio per a oboès i corn anglès] de Beethoven o la música francesa per a trio de canyes.

L’habitual convocatòria de la banda del Congrés ha estat substituïda pels grups de lectura, sessions que aplegaran de manera informal diversos grups de músics que tocaran plegats i simultàniament en diverses sales en cada sessió.

Finalment, en el capítol dels concerts, s’estrenarà l’obra Una historia de la Alhambra, un trio per a oboè, fagot i piano encarregat per l’AFOES al compositor Óscar Navarro, que interpretaran els instrumentistes respectius José Antonio Masmano, Joaquín Osca i Jordi Torrent. D’altra banda, els guanyadors de la primera edició del Concurs de Composició de l’AFOES són Juan Méndez, per l’obra Movements; Álvaro Cámara, amb The big treant, i María del Pilar Miralles, amb Abstracciones.

Totes les activitats tindran lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que col·labora en el Congrés juntament amb el Museu de la Música i l’Ajuntament de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

📌No t'oblidis de llegir el nostre últim número 378 (gener-abril 2023)!!! 📰 Ara també disponible a BiblioDigital de les Biblioteques Públiques de Catalunya!!! http://iQUIOSC.cat @revistesAPPEC https://biblioteca.ebiblio.cat/info/revista-musical-catalana-00466394

Segueix-nos a Twitter