Subscriu-te
,

L’AFOES (associació de fagotistes i oboistes d’Espanya) celebra el seu sisè congrés a Barcelona

Del 2 al 4 de setembre tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) el sisè Congrés de l’Asociación de Fagotistas y Oboistas de España (AFOES). El programa d’activitats inclou ponències, recitals, classes magistrals i tallers, així com la creació d’una orquestra i diversos grups de cambra durant els dies de la trobada.

El Congrés, que se celebra finalment després de dos ajornaments, tractarà de temes com l’aplicació de la pràctica interpretativa a l’ensenyament, la innovació educativa, la preparació física i mental del músic, el manteniment de l’oboè i el fagot o la presència dels instruments de doble llengüeta en el flamenc.

També hi haurà classes magistrals i sessions dedicades a la tenora i el tible, a instruments barrocs de doble llengüeta o a repertori com ara els trios per a oboès i corn anglès [Trio per a oboès i corn anglès] de Beethoven o la música francesa per a trio de canyes.

L’habitual convocatòria de la banda del Congrés ha estat substituïda pels grups de lectura, sessions que aplegaran de manera informal diversos grups de músics que tocaran plegats i simultàniament en diverses sales en cada sessió.

Finalment, en el capítol dels concerts, s’estrenarà l’obra Una historia de la Alhambra, un trio per a oboè, fagot i piano encarregat per l’AFOES al compositor Óscar Navarro, que interpretaran els instrumentistes respectius José Antonio Masmano, Joaquín Osca i Jordi Torrent. D’altra banda, els guanyadors de la primera edició del Concurs de Composició de l’AFOES són Juan Méndez, per l’obra Movements; Álvaro Cámara, amb The big treant, i María del Pilar Miralles, amb Abstracciones.

Totes les activitats tindran lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que col·labora en el Congrés juntament amb el Museu de la Música i l’Ajuntament de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

La @JOSBorquestra enceta temporada al @palaumusicacat diumenge, 2 d'octubre (17,30 h) amb un concert solidari per a @afab_bcn. En el programa, la Segona Simfonia de Rakhmàninov dirigida per Carlos Checa. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-jove-orquestra-simfonica-de-barcelona-presenta-la-8a-temporada-amb-seu-al-palau/

Aquest dissabte, 1 d'octubre (12 h), la @CamerataP debuta al @palaumusicacat al costat del Bambú Ensemble. Interpretaran un programa amb obres de Mendelssohn, Martínez Campos i Bruch.

El llautista @HopkinsonSmith va ser el protagonista dels concerts centrals de l'any Joan Carles i Amat. "El teixit musical es descabdellava orgànicament", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! @museumusicabcn http://www.revistamusical.cat/critica/un-mestre-de-retorica/

Segueix-nos a Twitter