Subscriu-te

L’Associació Messies Participatiu organitza el cicle Cinema i Música Barroca

L’Associació Messies Participatiu proposa per als propers mesos un cicle de cinefòrum titulat Cinema i Música Barroca que s’oferirà en doble format: en línia i presencial. El cicle, que comença aquest dijous 18 de març, inclou quatre pel·lícules i comptarà amb la col·laboració en directe de reconeguts músics i artistes coneixedors de cadascun dels films, així com de la música destacada de cadascun i del seu compositor.

Així, hi col·laboraran el mestre Jordi Savall, el contratenor Xavier Sabata, el clavicembalista i director de Vespres d’Arnadí, Dani Espasa, el director del projecte Bach Zum Mitsingen, Pau Jorquera, i el periodista expert en cinema Pere Vall, que participarà en totes les sessions.

Aquest dijous, la primera pel·lícula del cicle serà El silenci abans de Bach de Pere Portabella (2007); el cinefòrum tindrà lloc a les 19 h amb Pau Jorquera. La seguirà, el 8 d’abril, Tots els matins del món d’Alain Corneau (1991), amb la col·laboració de Jordi Savall. En ambdós casos, el cinefòrum serà en línia, a les 19 h, a través del canal de Youtube de l’Associació https://www.youtube.com/c/AssociacióMessiesParticipatiu. De moment, atesa la situació generada per la COVID-19, els interessats han de veure la pel·lícula pels seus propis mitjans.

Si les condicions sanitàries ho permeten, és previst que les sessions següents puguin ser presencials als cinemes Girona de Barcelona, a les 18 h, amb els films England, my England de Tony Palmer (1995) el 20 de maig, amb la col·laboració del clavecinista Dani Espasa, i Farinelli de Gérard Corbiau (1995) el 10 de juny, amb la col·laboració del contratenor Xavier Sabata; el cinefòrum també s’oferirà en línia a les 20.15 i 20.40 h, respectivament.

Per facilitar el visionat de les pel·lícules, l’Associació Messies Participatiu ofereix als socis i simpatitzants una oferta de subscripció a Filmin de dos mesos a preu d’un; podeu demanar més informació al correu electrònic comunicacio@messiesparticipatiu.com.

Imatge destacada: El silenci abans de Bach

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

Segueix-nos a Twitter