Subscriu-te

L’Ateneu Barcelonès inicia el nou cicle de concerts L’Oasi Musical

Del 5 de maig al 17 de juny tindran lloc a l’Ateneu Barcelonès cinc sessions musicals d’estructura peculiar, consistent en una doble audició de la mateixa obra, mentre que enmig hi haurà intervencions de crítics musicals, musicòlegs o filòsofs.

Aquesta és la principal novetat d’un cicle que s’inspira en les antigues audicions musicals que l’avantguarda barcelonina programava a la dècada dels anys trenta del segle XX a Barcelona.

En aquesta primera edició, els programes estaran dedicats a l’obra dels compositors Xavier Montsalvatge, Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Juli Garreta, entre d’altres.

Així mateix, el comentari central de cada concert serà a càrrec del filòsof Bernat Dedéu, el crític musical Jaume Radigales, el filòleg i escriptor Raul Garrigasait, l’editor i professor universitari Ignasi Moreta o els musicòlegs Anna Costal i Albert Fontelles.

El detall de la programació és el següent:

-Dijous, 5 de maig: Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge. Mariona Llobera (mezzosoprano) i Ester Lecha (piano). Jaume Radigales i Bernat Dedéu.

-Dijous, 12 de maig: Vistes al mar d’Eduard Toldrà. Quartet Vivancos (Jordi Prim, Anna Sanchís, Estela Megias i Quim Tejedor). Ignasi Moreta.

-Dijous, 19 de maig: Sonets per a violí i piano d’Eduard Toldrà. Aina Huick (violí) i Carlos Bujosa (piano). Anna Costal.

-Dijous, 2 de juny: Suburbis de Frederic Mompou. Adrià Crespo (piano). Raül Garrigasait.

-Divendres, 17 de juny: obres de Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon i Salvador Brotons. Cobla de l’ESMUC. Direcció: Jordi Figaró. Albert Fontelles.

El cicle L’Oasi Musical s’ha organitzat en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i hi participaran alguns dels professors i músics graduats.

Tots els concerts començaran a les 18.30 hores a la Sala d’Actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès –excepte l’últim, que tindrà lloc al jardí– i són d’entrada lliure i gratuïta.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter