Subscriu-te

L’Ateneu Barcelonès inicia el nou cicle de concerts L’Oasi Musical

Del 5 de maig al 17 de juny tindran lloc a l’Ateneu Barcelonès cinc sessions musicals d’estructura peculiar, consistent en una doble audició de la mateixa obra, mentre que enmig hi haurà intervencions de crítics musicals, musicòlegs o filòsofs.

Aquesta és la principal novetat d’un cicle que s’inspira en les antigues audicions musicals que l’avantguarda barcelonina programava a la dècada dels anys trenta del segle XX a Barcelona.

En aquesta primera edició, els programes estaran dedicats a l’obra dels compositors Xavier Montsalvatge, Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Juli Garreta, entre d’altres.

Així mateix, el comentari central de cada concert serà a càrrec del filòsof Bernat Dedéu, el crític musical Jaume Radigales, el filòleg i escriptor Raul Garrigasait, l’editor i professor universitari Ignasi Moreta o els musicòlegs Anna Costal i Albert Fontelles.

El detall de la programació és el següent:

-Dijous, 5 de maig: Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge. Mariona Llobera (mezzosoprano) i Ester Lecha (piano). Jaume Radigales i Bernat Dedéu.

-Dijous, 12 de maig: Vistes al mar d’Eduard Toldrà. Quartet Vivancos (Jordi Prim, Anna Sanchís, Estela Megias i Quim Tejedor). Ignasi Moreta.

-Dijous, 19 de maig: Sonets per a violí i piano d’Eduard Toldrà. Aina Huick (violí) i Carlos Bujosa (piano). Anna Costal.

-Dijous, 2 de juny: Suburbis de Frederic Mompou. Adrià Crespo (piano). Raül Garrigasait.

-Divendres, 17 de juny: obres de Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon i Salvador Brotons. Cobla de l’ESMUC. Direcció: Jordi Figaró. Albert Fontelles.

El cicle L’Oasi Musical s’ha organitzat en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i hi participaran alguns dels professors i músics graduats.

Tots els concerts començaran a les 18.30 hores a la Sala d’Actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès –excepte l’últim, que tindrà lloc al jardí– i són d’entrada lliure i gratuïta.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter