Subscriu-te
,

Aníbal Vidal Astroza guanya el 20è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors

El jove compositor xilè Aníbal Vidal Astroza ha guanyat el 20è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors amb l’obra Gliding Murmuration, sorgida de la contemplació dels moviments i l’escolta dels sons de centenars d’estornells. El premi, dotat amb 3.000 euros, és convocat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i compta per desè any consecutiu amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

El jurat d’aquesta edició del concurs ha estat format pels compositors Montserrat Torra, Aureliano Cattaneo, Josep Rio-Pareja, Bernat Vivancos i Eduard Resina. En aquesta edició s’han presentat fins a una trentena d’obres provinents de més d’una dotzena de països d’Europa, Sud-amèrica, Àsia i els Estats Units d’Amèrica, realitat que ratifica la projecció internacional que el guardó ha assolit des dels seus inicis.

Gliding Murmuration, per a gran ensemble, s’estrenarà al concert de fi de Grau de Composició i cerimònia de lliurament del premi, el proper 20 de juny a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. En aquest concert també es podran escoltar les obres compostes per estudiants de l’ESMUC que presenten els seus treballs finals de composició del Grau en ensenyaments superiors artístics de Música. El grup instrumental BCN216 serà l’encarregat d’interpretar el programa, sota la direcció d’Ernest Martínez-Izquierdo.

Nascut el 1991, Vidal Astroza, establert de fa uns anys a Londres, desenvolupa la seva carrera en diferents àmbits com ara la música de concert, la música per a mitjans i projectes multidisciplinaris. Així, entre altres, ha compost les bandes sonores originals de diverses sèries de televisió del seu país, així com també per a llargmetratges.

Actualment, està cursant el Diploma d’Artista en Composició al Royal College of Music de Londres i enguany és artista resident al Theatre Centre de la mateixa ciutat.

Convocat anualment per l’ESMUC des de l’any 2002, el Premi Internacional Joan Guinjoan busca estimular i promoure la creació actual entre les noves generacions de compositors i facilitar l’estrena i la divulgació de les obres guardonades. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha noms com Carlos de Castellarnau, Guillem Góngora, Jesús Navarro, Josep Sanz, Javier Quislant o Nacho de Paz.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter