Subscriu-te

L’Auditori de Girona aposta per la qualitat artística en la temporada de tardor

Les Arts Florissants

L’Auditori de Girona comença la temporada de tardor amb 33 concerts que abracen una gran part dels gèneres musicals i que, amb el lema “Vostè es troba aquí”, vol oferir una programació d’una clara orientació cap a tots els usuaris i ciutadans. Amb aquesta intenció s’ha pensat i treballat una programació variada i musicalment equilibrada (clàssica, moderna, jazz, pop, etc.), però sense renunciar a l’excel·lència i la qualitat artístiques, malgrat la situació econòmica actual. Del total dels 33 concerts programats, 15 són de música clàssica, 16 de música moderna i 2 espectacles familiars, amb prop del 70% a càrrec d’intèrprets catalans.

La programació de música clàssica, i amb vocació de continuar mantenint la línia d’alta qualitat artística, compta amb la presència de formacions i solistes de gran prestigi internacional. Passaran per l’Auditori, entre d’altres, Les Arts Florissants (14 de novembre), amb un concert centrat en el llibre IV de Madrigals de Monteverdi; la soprano Montserrat Caballé (24 d’octubre); un concert de cors d’òpera amb l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, amb Josep Pons al capdavant (16 de desembre); i un “Messies Participatiu”, amb els cors de la ciutat de Girona i el mestre Andrea Marcon (2 de desembre).

Una de les línies bàsiques de treball de la programació és la presència de músics catalans, i especialment gironins. En aquest sentit, alguns dels moments claus de la temporada seran les actuacions de la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona (presentació en públic, 8 de desembre), la GIOrquestra (12 d’octubre), la formació gironina Tom Hagan (8 de desembre), o els empordanesos Isaac Ulam (28 de setembre) i Sílvia Pérez Cruz (11 de novembre), que presenten nou disc.

D’altra banda, i tenint en compte el recent augment de l’IVA, l’Auditori de Girona ajusta els preus dels concerts tot assumint una part de l’increment d’aquest impost i reduint l’impacte a l’usuari final. A més, s’ha creat una atractiva i variada oferta de paquets d’abonaments que permeten adquirir entrades fins a un 30% de descompte.

Juntament amb la temporada de tardor, també es posaran a la venda els abonaments dels concerts de la sisena temporada Ibercamera 2013 a l’Auditori de Girona i que tindrà, entre d’altres, la presència de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski i Valeri Gergiev, el Cor de Nens de Windsbach i l’Staatskapelle Weimar.

La venda d’entrades i d’abonaments comença el 18 de setembre. Més informació: www.auditorigirona.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter