Subscriu-te

L’Auditori Pau Casals acull el grup Jaspen Ensemble

L’Auditori Pau Casals del Vendrell és el nucli creatiu i el lloc de referència de les activitats del grup Jaspen Ensemble, fundat el 2011 i establert entre Anglaterra i Catalunya. El grup està format pel clarinetista vendrellenc Òscar Argüelles, la violinista japonesa Lisa Ueda, el violista canariobritànic Ian Byrne, i la violoncel·lista anglesa Lucy Scotchmer, que es reuneixen fruit d’una bona amistat i per l’admiració mútua que es professen com a músics.

La idea inicial fou partir de la figura del compositor romàntic Bernhard Henrik Crusell, i, de retruc, interpretar-ne la música amb un clarinet –construït per Òscar Argüelles– semblant al que Crusell tocava a principi del segle XIX. Cal dir que aquest instrument es conserva al Museu de la Música d’Estocolm.

Arran de la versatilitat de la combinació dels instruments i el talent dels intèrprets, la filosofia de la formació no només se circumscriu al clarinet amb acompanyament de cordes, sinó que en els seus programes tots els músics tenen la mateixa importància, de manera que s’interpreten també peces a solo, duets, trios, quartets, etc.

Les activitats com a centre de creació comencen el dia 6 de març, i continuen els dies 7 i 8 amb l’objectiu de preparar el concert que faran a Barcelona el mateix dia 8 de març (Centre Excursionista de Catalunya, c/ Paradís,10, a les 19.30 h), amb obres de Beethoven, Lefèvre, Crusell i Mozart.

El projecte que vol desenvolupar el Jaspen Ensemble comprèn, a més de fer els assaigs i preparar els concerts, el fet de poder-los oferir al públic de l’Auditori Pau Casals, així com desenvolupar una activitat musical important en la qual es treballarien obres de compositors de diferents èpoques. També es pretén convidar-hi altres intèrprets destacats. I a més, tota aquesta activitat tindria, així mateix, un vessant pedagògic, amb accions emmarcades cap a grups que s’estan formant a les escoles i als conservatoris de música més propers.

Paral·lelament a aquest treball, el Jaspen Ensemble està buscant recursos econòmics per desenvolupar al màxim el seu programa. El Patronat Municipal Auditori Pau Casals té cura de l’activitat creativa com un dels objectius principals per tal de mantenir la dinàmica musical.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter