Subscriu-te

Lliurament del Premi Tomás Luis de Victoria al compositor català Josep Soler

© Eva Guillamet (arxiu, 2001)

El dia 17 de novembre (seu de l’SGAE a Barcelona, 19.30 h) té lloc el lliurament de l’XI Premi SGAE de la Música Iberoamericana Tomás Luis de Victoria que aquest any ha recaigut en el compositor Josep Soler (Vilafranca del Penedès, Barcelona, 1935).

En l’acte intervindran José María Segovia, secretari general de la Fundació Autor; el musicòleg Ángel Medina; el director de Música del Departament de Cultura de la Generalitatde Catalunya, Albert Bardolet, i Ramon Muntaner, director de la Societat Generald’Autors i Editors a la Zona Mediterrània. Després dels parlaments protocol·laris a càrrec de les personalitats esmentades, es presentarà Liebeslied, una estrena mundial del compositor interpretada pel Trio Soler.

Josep Soler va ser escollit entre un total de 60 compositors finalistes provinents de 16 països iberoamericans; aquest Premi representa el més gran reconeixement per a autors vius en l’àmbit hispanoamericà i lusòfon. D’altra banda, és la primera vegada que l’acte de lliurament d’aquest guardó, dotat amb 60.000 euros, se celebra a Catalunya.

En conèixer la concessió del premi, el passat mes de març, Josep Soler va expressar el seu agraïment i va declarar: “Intento ser un músic i m’agradaria que em recordessin com a compositor. En tot cas, l’interessant és l’obra, no la persona.” Després va expressar la seva visió sobre el seu art: “De música només n’hi ha una. No sé per què d’un determinat tipus de música se’n diu «clàssica», perquè només n’hi ha una i prou.”

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter