Subscriu-te

Lliurament del Premi Tomás Luis de Victoria al compositor català Josep Soler

© Eva Guillamet (arxiu, 2001)

El dia 17 de novembre (seu de l’SGAE a Barcelona, 19.30 h) té lloc el lliurament de l’XI Premi SGAE de la Música Iberoamericana Tomás Luis de Victoria que aquest any ha recaigut en el compositor Josep Soler (Vilafranca del Penedès, Barcelona, 1935).

En l’acte intervindran José María Segovia, secretari general de la Fundació Autor; el musicòleg Ángel Medina; el director de Música del Departament de Cultura de la Generalitatde Catalunya, Albert Bardolet, i Ramon Muntaner, director de la Societat Generald’Autors i Editors a la Zona Mediterrània. Després dels parlaments protocol·laris a càrrec de les personalitats esmentades, es presentarà Liebeslied, una estrena mundial del compositor interpretada pel Trio Soler.

Josep Soler va ser escollit entre un total de 60 compositors finalistes provinents de 16 països iberoamericans; aquest Premi representa el més gran reconeixement per a autors vius en l’àmbit hispanoamericà i lusòfon. D’altra banda, és la primera vegada que l’acte de lliurament d’aquest guardó, dotat amb 60.000 euros, se celebra a Catalunya.

En conèixer la concessió del premi, el passat mes de març, Josep Soler va expressar el seu agraïment i va declarar: “Intento ser un músic i m’agradaria que em recordessin com a compositor. En tot cas, l’interessant és l’obra, no la persona.” Després va expressar la seva visió sobre el seu art: “De música només n’hi ha una. No sé per què d’un determinat tipus de música se’n diu «clàssica», perquè només n’hi ha una i prou.”

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El 10è concurs Germans Pla de Balaguer ja té guanyadors: Ferran Albrich, Aleksandra Gladisheva, Aina Martín, Enrique Padilla, Aurora Peña, Yulia Safonova i Cristina TenaAquest diumenge (18 h) té lloc al Teatre Municipal el concert de guanyadors i el lliurament dels guardons.

.@OrquestraOBC i @cuartetocasals han interpretat Sibelius i Adams aquest cap de setmana a @auditoribcn. "Per saber què s’ha de repetir i quantes vegades s’ha de repetir se n’ha de saber molt", diu Xavier Pujol en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/beethoven-compositor-minimalista/

"El públic que era conscient que havia assistit a un recital històric", diu Lluís Trullén a la crítica del concert d'Igor Levit al @palaumusicacat. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/igor-levit-o-la-constant-recerca-de-la-complexitat/

La soprano catalana @serena_saenz s'ha imposat en una edició del concurs, la primera celebrada al @Liceu_cat, amb més de 300 participants. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/la-soprano-serena-saenz-guanya-el-16e-concurs-de-cant-montserrat-caballe/

Segueix-nos a Twitter