Subscriu-te

L’ONCA i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados estrenen nova producció entorn l’obra de Händel

El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida
El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA, Gerard Claret, concertino director) i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, dirigit per Xavier Puig, estrenen demà dissabte, 7 de juny, a l’auditori lleidatà (20 h, temporada estable de l’Auditori) la producció “Händel: el Te Deum de 1714”, amb un programa entorn d’obres de Händel per a contratenor –Jordi Domènech– i baix baríton –Josep-Ramon Olivé–, cor i orquestra, amb el punt àlgid en el Te Deum en Re major, HWV 280; sota la direcció de Xavier Puig també hi intervindran Jordi Reguant a l’orgue i Sylvie Reverdy al violoncel continu. El concert també es presentarà l’11 de juny a Escaldes-Engordany –en el tradicional concert d’estiu organitzat amb motiu dels actes de celebració del Dia de la Parròquia, amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany–, a la Sala Prat del Roure (20.30 h). L’acte és d’entrada lliure.

L’any 1714, acabat d’arribar d’Alemanya, Händel intentava sobreviure i fer-se un lloc al Regne Unit, aprenent la nova llengua i sobretot estudiant la manera de posar-la en música a través de l’obra de Purcell. El mateix any havia mort la reina Anna, i el seu cosí, l’elector de Hannover, pujava al tron com a Jordi I de la Gran Bretanya i Irlanda. Amb la voluntat de guanyar-se el nou monarca, el compositor va voler fer-li un regal musical. L’ocasió va arribar al setembre: la filla del nou rei i princesa de Gal·les, Carolina, va arribar d’Alemanya a Londres i va ser rebuda amb una gran celebració. A la missa en honor seu, que tingué lloc a la capella reial de Saint James’s Palace el 26 de setembre de 1714, es va estrenar el nou Te Deum de Händel, una petita joia musical.

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra
L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

El programa es complementa amb les obres del compositor alemany: I will magnify thee, O God HWV 250b, Let God arise HWV 265b, “Sibilar gli angui d’Aletto” (ària d’Argante) de l’òpera Rinaldo, “Pena tiranna io sento al core” (ària de Dardano) de l’òpera Amadigi di Gaula i “Con tromba guerrera m’invita la fama” (ària de Claudio) de l’òpera Silla.

Les entrades per al concert de Lleida es poden adquirir al lloc web de l’Auditori Enric Granados de Lleida: http://www.auditorienricgranados.cat/programacio/handel-el-te-deum-de-1714/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La Associació @LiricAND va presentar la sarsuela 'Cecilia Valdés' de Gustavo Roig. "La capacitat de sumar esforços i l’empatia en l’equip base hi són. És obvi que la companyia avança amb pas ferm", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/de-cuba-als-pirineus/

El tenor @piotrbeczala va actuar dijous al @palaumusicacat. "Sabedor d’allò que el públic espera d’ell i reservant-ho per al final, Beczala va dedicar bona part del recital a repertori de petit format", diu @alberttorrens2 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/beczala-torna-a-guanyar-se-el-palau/

A partir del 24 de maig, l’aforament dels actes culturals serà del 70%

Fins al 26 de juny, el @museumusicabcn mostra instruments de Nova Guinea en col.laboració amb la Fundació La Fontana. S'exposen 15 instruments, entre els quals hi ha trompes, flautes, brunzidors i tambors de membrana, escletxa i aigua. La comissària és Elena Martínez-Jacquet.

Segueix-nos a Twitter