Subscriu-te

Segona edició del Festival de Panticosa Tocando el Cielo i de l’Acadèmia 2014, amb Teresa Berganza

Teresa Berganza impartirà una classe magistral de cant. © Javier del Real
Teresa Berganza impartirà classes magistrals de cant. © Javier del Real

Les inscripcions a l’Acadèmia 2014 es tanquen el dia 10 de juny.

La segona edició de Festival Internacional de Panticosa Tocando el Cielo, organitzat per la Fundación García Esteban, tindrà lloc en aquesta localitat del Pirineu aragonès entre els dies 31 de juliol i 7 d’agost, amb la presència d’artistes espanyols i estrangers de gran projecció internacional. El Festival retrà homenatge al compositor aragonès Antón García Abril –patró d’honor de la Fundación García Esteban– i comptarà amb la mezzosoprano Teresa Berganza en el concert de clausura i en diferents classes magistrals de l’Acadèmia del Festival. Properament s’anunciarà el cartell del Festival.

L’Acadèmia 2014, de formació instrumental per a estudiants de nivell professional i superior, augmenta aquest any les seves especialitats de violí, viola, violoncel, piano, fagot, saxòfon i clarinet, impartides per Raquel Castro, Yuval Gotlibovich, Oksana Solovieva, Abel Tomàs, Arnau Tomàs, Suzana Stefanovic, Humberto Armas, Guilhaume Santana, Mariano García, Francisco Antonio García, Enrique Bagaría, Takahiro Mita, Aniana Jaime, Juan Fernando Moreno, José Ramón Méndez i Hyo-Sun Lim. També, com s’ha esmentat, la mezzosoprano Teresa Berganza impartirà diferents classes magistrals de cant, del 3 al 7 d’agost; la majoria dels professors seran els intèrprets dels concerts del Festival. Les inscripcions a l’Acadèmia 2014 es tanquen el dia 10 de juny.

Enguany, El Festival ampliarà la seva oferta musical amb el Festival Off, que mostrarà la música clàssica de manera poc habitual. Hi intervindran el grup BVocal, que oferirà una història de la música molt particular, i el quartet de tango Iberotango, entre altres actuacions. També es duran a terme tallers de música i moviment per al públic familiar, conferències i concerts dels alumnes i professors de l’Acadèmia.

El Festival rep la col·laboració de l’Ajuntament de Panticosa i de Panticosa Resort –les actuacions seran a l’auditori teatre del Gran Hotel del Balnerari de Panticosa–, així com d’altres organismes públics i entitats privades del seu àmbit geogràfic.

La Fundación García-Esteban –destinada a promoure, divulgar, conservar i estimular la pràctica musical en totes les seves facetes, creada pel duo de clarinet i piano format per Francisco Antonio García i Carmen Esteban– va néixer “amb l’esperit d’atreure als alts cims del Pirineu aragonès una experiència musical i artística de gran projecció internacional”.

Per a més informació www.festivalpanticosa.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter