Subscriu-te

L’òpera còmica ‘Il signor Bruschino’, al Conservatori del Liceu

cartell signor Bruschino

Entre les activitats del Conservatori del Liceu, el projecte d’òpera de cambra ha estat present des de l’any 1986 en la programació musical de Barcelona. Així, el proper projecte és el títol de Gioacchino Rossini Il signor Bruschino, que es representarà a l’Auditori del Conservatori del Liceu el dijous, 14 de març, i el dissabte, 16 de març.

Il signor Bruschino és una òpera còmica en un acte estrenada l’any 1813 a Venècia, amb la característica música lírica i sempre amb sentit de l’humor. L’argument presenta els enamorats Sofia i Florville intentant casar-se en contra de la voluntat de Gaudenzio, el tutor d’ella. Després d’una sèrie de divertits embolics expressats amb una música magnífica, els dos amants troben la felicitat.

Il signor Bruschino serà representada pels alumnes de cant i l’orquestra del centre sota la direcció de Daniel Mestre –amb direcció d’escena de Miquel Górriz i la direcció artística de Carmen Bustamante. Així, hi intervindran Dania Rodríguez i Paula Sánchez (sopranos), Andrea Búa i Olga Castillón (mezzosopranos), Alejandro Fonte i Jorge Tello (barítons), Pedro Calavia,  Enrique Bauer i Joan Riera (tenors) i Gerard Farreras (baix).

El projecte d’òpera de cambra ha suposat l’escenificació de 25 títols operístics. Aquesta iniciativa ha donat a conèixer obres rarament representades al nostre país, òperes de compositors com Gazzaniga, Paisiello, Galuppi, Bocherini, Von Suppé, Menotti, etc. Aquesta experiència artística ha estat dirigida per Carmen Bustamante i interpretada pels alumnes del Departament de Cant i l’Orquestra de l’Òpera del Conservatori Superior del Liceu. Aquestes 25 produccions operístiques han suposat la participació de més de 138 cantants i 25 formacions d’orquestra. Tot plegat ha comportat la col·laboració de 820 músics en aquest projecte, el qual no solament ha comportat representacions a Barcelona, sinó que ha generat gires per Catalunya i altres autonomies espanyoles, així com representacions al Teatro Colón de Bogotà (Colòmbia, 2004), i una gira per la Xina amb l’òpera L’empresari teatral de Mozart l’any 2000.

Les representacions d’Il signor Bruschino es podran veure a l’Auditori del Conservatori del Liceu (carrer Nou de la Rambla, 88, accés pel carrer de l’Estel) els dies 14 i 16 de març, a les 20.00 h (entrada: 15 euros). Més informació i venda d’entrades a http://www.conservatoriliceu.es/ca/auditori/agenda-programacio/opera-il-signor-bruschino.

Descarregar PDF

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter