Subscriu-te
,

Concert participatiu de l’OSV per Setmana Santa amb la ‘Passió segons sant Joan’

L’Orquestra Simfònica del Vallès (imatge d’arxiu)
L’Orquestra Simfònica del Vallès (imatge d’arxiu)

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), juntament amb cors locals, interpretarà durant els dies de Setmana Santa –entre el 16 i 31 de març– la Passió segons sant Joan de J. S. Bach a set ciutats de Catalunya.  Es tracta de concerts participatius en versió reduïda i adaptada de l’obra de Bach –pensant en la màxima comprensió per al públic– a càrrec del director Xavier Puig, expert en direcció coral, principal coordinador de la gira i que assumirà la direcció dels concerts.

La Simfònica del Vallès inicia així un nou projecte, el Concert Participatiu de Setmana Santa, adreçat a cors de nivell mitjà, que hi participen tant musicalment com organitzativament en preparar una obra important del repertori simfonicocoral –enguany la Passió segons sant Joan de J. S. Bach– i que interpreten a les ciutats respectives.

Així, l’OSV serà a Lleida (dia 16), Tarragona (dia 22), Cervera (dia 24), Tortosa (dia 25), Igualada (dia 26), Solsona (dia 29) i Manresa (dia 31), amb la participació del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Cor Ciutat de Tarragona, Cor Tyrichae de Tortosa, Coral Ginesta de Cervera, coral La Mixta d’Igualada, l’Orfeó Manresà, i l’Orfeó Nova Solsona; i amb els solistes Aina Martín i Laia Frigolé (sopranos), Anna Alàs i Eulàlia Fantova (mezzosopranos), Carles Prat (tenor), Elías Benito (baix), Andreu Banús (Evangelista, recitant), i amb la participació de Comediants –artista resident de l’OSV aquesta temporada.

L’any passat, a l’abril es va engegar el projecte amb el Requiem de Fauré, que es presentà a Igualada (amb la coral La Mixta), a Solsona (amb l’Orfeó Nova Solsona) i a Manresa (amb l’Orfeó Manresà).

Aquest projecte vol acostar les grans obres del repertori simfonicocoral als diversos auditoris de Catalunya i compartir amb els públics catalans “una experiència emocional profunda i una vivència musical propera”, explica el director Xavier Puig, alhora que també destaca, d’aquesta experiència col·lectiva, la possibilitat de sentir la interpretació de joves solistes catalans (quatre intèrprets per concert) amb un altíssim nivell i un brillant futur per endavant, que han estat triats entre 60 candidatures en audicions específiques per a menors de 25 anys. Més informació a: www.osvalles.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter