Subscriu-te

L’Orfeó Català interpreta la ‘Missa en Si menor’ de Bach 100 anys després d’haver-la estrenada a l’Estat espanyol

Orfeó Català. © Josep Molina

El dilluns 28 de novembre (20.30 h) The King’s Consort i l’Orfeó Català ofereixen un concert molt especial dins el cicle Palau 100, al Palau de la Música Catalana; és un concert amb una gran càrrega simbòlica, ja que l’Orfeó Català hi interpreta la Missa en Si menor de Bach tal com va fer fa un segle a la llavors novíssima sala modernista. El fet més destacable és que es tractava de la primera interpretació d’aquesta obra que es feia en l’àmbit de tot l’Estat espanyol. No era la primera vegada que el tàndem Orfeó Català-Lluís Millet esdevenia pioner en la introducció de Bach a la Península. El dia de Sant Jordi de 1905 ja havien fet la primera interpretació del motet Jesus meine Freude (cantat en català) amb motiu de la col·locació de la primera pedra del Palau de la Música.

The King’s Consort és un dels conjunts d’instruments d’època europeus més destacats. Fundat el 1980 per Robert King, The King’s Consort i el seu cor han fet gires pels cinc continents, amb actuacions a gairebé tots els països d’Europa, l’Extrem Orient i a l’Amèrica del Nord i del Sud. Durant trenta anys han interpretat un repertori variadíssim, des del segle XVI a l’actualitat, que han presentat a les millors sales de concerts.

Aquest concert ofereix l’oportunitat de gaudir de dues de les formacions musicals de més prestigi del moment, sota la batuta magistral de l’intèrpret i director barroc per excel·lència, Robert King. L’Orfeó Català, en un format reduït especial per a l’ocasió, anirà construint amb el seu color càlid, al costat de l’orquestra, la seva lectura d’aquesta gran missa. La interpretació també comptarà amb la soprano Julia Doyle, la mezzosoprano Diana Moore, el tenor James Gilchrist i el baix David Wilson-Johnson, com a solistes.

Abans del concert, a les 19.30 h, per tal de fomentar la divulgació musical, tindrà lloc la conferència “Parlem de música”, a càrrec del realitzador i presentador de Catalunya Música Joan Vives.

El diumenge 27, un dia abans de l’actuació al Palau, el concert s’interpretarà al teatre L’Atlàntida de Vic, en el cicle de música clàssica que s’hi ha presentat enguany amb grans figures internacionals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter