Subscriu-te

L’Orfeó Català interpreta música sacra del Romanticisme alemany a Torredembarra, Barcelona i Bilbao

© Antoni Bofill

L’Orfeó Català ofereix música sacra del Romanticisme alemany a l’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra (17 de març) i al Palau de la Música Catalana (18 de març), sota la direcció de Martin Schmidt, un dels directors alemanys més reputats en música coral antiga i romàntica. L’Orfeó repetirà aquest concert el proper 30 de març a Bilbao –església de l’Encarnación–, en el marc del festival de música religiosa Bilbao Ars Sacrum, i dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas.

Aquesta és la segona ocasió en què l’Orfeó col·labora amb el director alemany. La temporada passada l’Orfeó Català ja va cantar sota la seva direcció interpretant cançons sacres i salms de Heinrich Schütz. “Una col·laboració molt inspiradora i que ens aporta elements enriquidors de la cultura coral alemanya”, diu Josep Vila. Schmidt, que aquesta setmana és a Barcelona assajant el repertori, ja hi va venir el mes de febrer passat per fer un estada de preparació del concert. En el concert al Palau de la Música Catalana, el segon del Cicle Coral Orfeó Català, l’organista Mercè Sanchis completarà el programa amb obres per a orgue sol de Mendelssohn i Brahms. La primera part del concert està centrada íntegrament en Mendelssohn, amb obres basades en textos bíblics compostes entre els anys 1843 i 1845, que van ser dedicades al Cor de la Catedral de Berlín. La segona part s’inicia amb Bruckner, un compositor amb una important producció a cappella summament expressiva i romàntica. Clourà el concert la Missa en Mi bemoll major de Rheinberger, compositor d’òperes, simfonies, música de cambra i música per a orgue, però amb una significativa i extensa obra coral religiosa al servei del culte.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter